Novosti
HRVATSKA BEZ NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

Beroš: Dobri rezultati nisu slučajni
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdio je u utorak da u Hrvatskoj u 24 sata nije bilo novooboljelih od koronavirusa, a 11 osoba je ozdravilo. Na bolničkom liječenju je 17 osoba, pet manje nego u ponedjeljak, na respiratoru su i dalje četiri pacijenta. Do sada je testirano 67.297 osoba, od kojih 602 u 24 sata. Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2246, ozdravilo je 2088 osoba. Umrlih je 103.


Ministar zdravstva Vili Beroš trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio je "više nego zadovoljavajućom". "To se nije dogodilo slučajno, Nacionalni stožer poklonio je vjeru struci i sinergiji svih", rekao je Beroš, istaknuvši kako su dobri rezultati postignuti zahvaljujući građanima, struci, politici, Vladi, medijima.


Prema u utorak pristiglim podatcima iz Kliničkog bolničkog centra Osijek, u 24 sata testirana su 74 uzorka, a, kao i u prethodnih 11 dana, svi su bili negativni na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije u toj županiji ostaje 133, međutim, u ponedjeljak je još jedna osoba izliječena, što je već 117 osoba s područja Osječko-baranjske županije koje su preboljele ovu bolest. Na liječenju u KBC-u Osijek nema pacijenata pozitivnih na COVID-19, a preostalih osam oboljelih liječi se kod kuće. U samoizolaciji su dvije osobe, odnosno jedna manje nego u ponedjeljak.
U svijetu je gotovo 6,4 milijuna zaraženih, oporavljenih je više od 2,9 milijuna, a umrle su 377.964 osobe. Države diljem Europe testiraju primjenu aplikacija za mobline telefone nastojeći spriječiti širenje virusa. Italija je pokrenula takvu aplikaciju, koja šalje građanima poruke upozorenja ako su u blizini zaražene osobe. Funkcije aplikacije bit će aktivirane 8. lipnja, u početku u regijama Abruzzo, Ligurija, Marke i Apulija, prije nego što budu dostupne u drugim regijama. U toj je zemlji do 1. lipnja Agencija za civilnu zaštitu prijavila 33.475 smrtnih slučajeva zbog virusa i 233.000 zaraženih osoba. H

Možda ste propustili...

SLOVENSKI PREMIJER

Golob vjeruje u Plenkovića

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura

PREGOVORI O SASTAVLJANJU PARLAMENTARNE VEĆINE

Andrej Plenković: Sastali smo se s manjinama, postoje kontakti s DP-om

Najčitanije iz rubrike