Sport
O INCIDENTU NAKON SUSRETA U RIJECI OČITOVAO SE NAPADAČ BIJELO-PLAVIH

Grezda: Čolak me za vrijeme
i poslije utakmice vrijeđao
na nacionalnoj osnovi
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Vrlo je burno bilo tijekom susreta polufinala hrvatskog Kupa u kojem je Osijek nakon vodstva od 2:0, zahvaljujući skandaloznim odlukama suca Igora Pajača na kraju eliminiran od Rijeke. Pajačeve odluke teren stadiona na Rujevici pretvorile su u ratnu zonu, jer su se Osječani, posve opravdano, vrlo teško nosili s nepravdama koje im je nanio sudac iz Zeline, a izravno su utjecale i na rezultatski preokret. Bura se nije stišavala ni nakon završetka susreta, a ni nakon što su igrači izišli ispod tuševa. Naime, u utrobi stadiona došlo je do sukoba između igrača Osijeka Erosa Grezde i napadača Rijeke Antonija Čolaka, koji je završio tako što je Grezda nasrnuo na Čolaka, zbog čega je pozvana i policija koja je o cijelom događaju sastavila i službeni zapisnik. Očevici sukoba imaju različite priče, jasno, ovisno o tome kojem taboru pripadaju. Iz riječkog tvrde kako je Čolak bio meta Grezdinih provokacija, a iz osječkog, pak, tvrde kako je Albanac bio izložen vrijeđanju igrača Rijeke. Kako god da je sukob počeo završit će loše za Grezdu, jer je on bio taj koji je na koncu fizički napao Čolaka. S obzirom na to da se sve događalo u krugu stadiona incident je ušao i u službeni zapisnik utakmice, pa nema dvojbe kako će se Grezda suočiti s oštrom kaznom koju će mu izreći Disciplinska komisija HNS-a. O tim nemilim događajima očitovao se i Eros Grezda, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:


"Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, posebice u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpjeti nepravdu i ostati mirni, posebice kada te uz sve to netko još i vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prije svega, ali i kao sportaš, posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i nakon završetka utakmice, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pokraj kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme bio sam suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako mnogo godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem jest to da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Zato ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled." D.Keler
MOGUĆA KAZNA ZA GREZDU
Prema disciplinskom pravilniku HNS-a za prijestup koji je učinio Eros Grezda kada je nakon susreta polufinala Kupa na Rujevici na parkiralištu u krugu stadiona šakom udario napadača Rijeke Antonija Čolaka, predviđene kazne mogu biti vremenska, u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, ili broj utakmica koji je u rasponu od dvije do 12. Vrlo lako je moguće kako će se Grezda suočiti i s privatnom tužbom zbog tjelesnog napada koju bi mogao pokrenuti Čolak pred sudom u Rijeci.
IVAN MEŠTROVIĆ

predsjednik NK Osijek

- Postupke poput Grezdinog ne opravdam, ali očigledno su mu prethodile radnje s kojima nismo u potpunosti upoznati. Klub, zasad, neće kazniti Grezdu, moramo utvrditi što se točno dogodilo. Očito je to bila njegova reakcija na nešto.

Čolak negirao optužbe

Napadač Rijeke Antonio Čolak negirao je optužbe Erosa Grezde da ga je vrijeđao po nacionalnoj osnovi, što je Osijekov napadač istaknuo kao razlog što je neprimjereno reagirao fizički ga napavši nakon utakmice. Čolak je poručio da to nema veze s istinom te da oprašta Grezdi, a kao argument pokazao je na svom Instagramu i poruku koju mu je Grezda navodno poslao poslije incidenta. U njoj se albanski napadač ispričao za učinjeno, objasnivši to nervozom i vrućom glavom poslije utakmice. G.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku