Sport
U NEDJELJU SE ODRŽAVA REKREACIJSKA BICIKLIJADA

Povratak u normalu koji
zaljubljenici u bicikliranje
neće propustiti obilježiti
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

Ljubitelji bicikliranja doći će ove nedjelje na svoje, jer će imati priliku sudjelovati na Rekreacijskoj biciklijadi koja se održava u sklopu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije. Moći će birati između četiri ponuđene rute čiji će početak (i kraj) biti u Osijeku, s Trga Ante Starčevića, a time će i sami dati doprinos obilježavanju početka pokretanja sportsko-rekreativnih aktivnosti i manifestacija u našoj županiji, koje su, kao i mnogo drugih aktivnosti, bile prisilno zaustavljene gotovo tri mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Ne treba sumnjati kako će se mnogi odazvati i pohrliti pedaliranju te jedva dočekati i na taj način obilježiti postupni povratak normalnijem načinu života koji je za mnoge uključivao i stalne sportske i rekreativne aktivnosti. Vožnja kroz gradove i mjesta naše županije, posebice ako će i vremenske prilike poslužiti, definitivno ima svoje brojne poklonike te se i ove nedjelje očekuje kako će ih se veliki broj uključiti u biciklijadu kojom se promoviraju biciklističke staze i rute našeg područja, kao i cikloturizam te turizam uopće. Sudjelovati mogu svi, građani, učenici, studenti, sportaši, rekreativci, biciklisti..., a za to se ne moraju posebno unaprijed prijaviti, nego se samo trebaju pojaviti u nedjelju na startu. Od 10 sati moći će se uputiti rutama Osijek – Kopački rit (nasip) – Osijek, Osijek – Belišće (nasip) – Osijek, ili Osijek – Vinkovačka ulica – Brijest – Antunovac – Čepin – Livana - Osijek, dok će u 7.30 sati početi ruta Osijek – Vukovar – Borovo naselje – Dalj – Aljmaš – Bijelo Brdo – Sarvaš - Osijek, koja bi iz Vukovara trebala krenuti oko devet sati. Biciklijada je odobrena od Civilnog stožera OBŽ-a te će se organizirati prema svim epidemiološkim mjerama i preporukama, uz održavanje distance između biciklista (start svakih pet do deset sekundi, vožnja u razmaku od pet do deset metara).

Gastroponuda uvijek je važan pratitelj ovakvih događanja, pa će sigurno brojni sudionici poželjeti nedjeljni ručak obaviti na nekoj od lokacija uzduž rute. Restorani su namijenili povoljnije cijene za sudionike biciklijade i uz prethodnu rezervaciju, a detaljnije informacije mogu se pronaći i na web-stranici www.sport-obz.hr. Organizatori Rekreativne biciklijade su Osječko-baranjska županija, Športska zajednica OBŽ-a i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ OBŽ-a (tehnički organizator), dok je medijski pokrovitelj Glas Slavonije d.d. G. Roguljićn
Biciklisti će moći birati između četiri rute čiji će polazak biti iz Osijeka, s Trga Ante Starčevića
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini