Osijek
NAČELNIK MARJAN TOMAS

Općina Vladislavci - mnoštvo odrađenih projekata
Objavljeno 2. lipnja, 2020.

Iz godine u godinu Općina Vladislavci profilira se u sve uspješniju instituciju koja svojim projektima i zahvatima nastavlja trend razvoja i napretka. Svi mi mještani zajedno smo, ističe načelnik Marjan Tomas koji je na čelu općinske uprave tek drugi mandat s mnoštvom samozatajno odrađenih projekata, snaga koja stvara dodanu vrijednost u zajednici.

Predano se radi, tako da su Vladislavci, Hrastin i Dopsin naselja ugodna za život.

- U proteklom razdoblju ostvarili smo brojne životno važne projekte, sa građena je društvena, komunalna i javna infrastruktura. Ulagali smo u zdravstvo, predškolsko obrazovanje, školstvo, socijalne programe, protupožarnu zaštitu. Vodila se briga o gospodarskom razvoju, o javnim potrebama u kulturi, sportu, o našim župnim zajednicama - rezimira mladi vladislavački načelnik, dodajući kako nastoje iskoristiti sve mogućnosti koje se pružaju članstvom u EU-u, pa tako za ovu godinu očekuju rezultate sedam prijavljenih projekata na natječaje fondova EU-a i resornih ministarstava. Tomas potvrđuje da u koordinaciji sa Županijom pripremaju projekte, a župan Ivan Anušić ističe Općinu Vladislavci kao primjer odlične suradnje Županije i jedinica lokalne samouprave.

- Mnogo je toga još u fazi projektiranja i u pripremi, a ovi projekti uvelike potiču mogućnosti daljnjeg gospodarskog razvoja, privlače nove investitore, stvaraju pozitivno poslovno ozračje, a time i otvaranje novih radnih mjesta. Prijavili smo projekt “Co(I)neTworking zajednice općine Vladislavci“, vrijedan 890.000 kn, nastao je s ciljem lakšeg i konkurentnijeg uključivanja mladih i nezaposlenih na tržište rada primjenom novih znanja i vještina u IT sektoru, uz formiranje Informatičke akademije, što će pridonijeti povećanju zapošljivosti i mogućnosti za zapošljavanje mladih i generiranje novih ideja na novim tehnologijama. Uz brojne postojeće poticajne mjere koje nudimo mještanima u demografskom smislu, ove godine stiže i naša nova mjera u izdašnoj potpori u samozapošljavanju u poljoprivredi, uz općinsko sufinanciranje plastenika OPG-ovima, nabraja Tomas. Za demografske mjere i uređenje naselja ponudili su 692.000 kn, a za doseljavanje i kupnju kuće potporu do 15.000 kuna. Potenciraju moderne tehnologije, omogućen je besplatan pristup internetu na javnim površinama, digitalizira se javna uprava...

- Počeli smo graditi dječje igralište i fitness na otvorenom u školi, a nadogradit ćemo i ostala igrališta, projektiranje sustava kanalizacije u punom je jeku i teče prema planiranoj dinamici, završili smo projekt cjelovite obnove Doma kulture u Hrastinu, sagrađena je nova i moderna LED rasvjeta… - taksativno je Tomas naveo samo neke od provedenih projekata unazad nekoliko mjeseci.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike