Crna kronika
OPASNOST NA CESTI

Pijani vozači i dalje "uredno" pune proračun
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
Iako su novčane kazne redovito iznad 10.000 kuna, broj pijanih vozača i dalje se ne smanjuje
POŽEGA/OSIJEK - Dok je pijanih sudionika u prometu bit će i nemalog priljeva u državni proračun. Proteklog prazničnog vikenda bilo ih je u svim slavonskim županijama. Jedan od zaustavljenih vozača sankcioniran je, zbog izazivanja sudara, s 12.000 kuna te zabranom upravljanja vozilima B kategorije u iduća tri mjeseca.
Kako priopćava Policijska uprava požeško-slavonska, u petak, oko 19.15 sati, u mjestu Biškupci, 34-godišnjak se pod utjecajem alkohola od 2,21 promila Volkswagenom požeških registracijskih oznaka, vožnjom unatrag pokušao uključiti u promet. Pri tome je svojim automobilom udario u zadnji lijevi dio BMW-a požeških registracija kojeg je prethodno nepropisno parkirao 61-godišnjak. Pijani vozač odveden je na triježnjenje, dok je 61-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna. Nakon triježnjenja 34-godišnjak se suočio sa zabranom vožnje i 12.000 kuna kazne.


U prvim minutama nedjelje, u Ulici Stjepana Radića, u Pleternici, policajci su zaustavili Renault kojeg je vozio 53-godišnjak. Obavljenim alkotestom utvrđeno je kako u krvi ima 1,85 promila alkohola. Noć je proveo u policiji na triježnjenju, a nakon toga doveden je pred nadležnog prekršajnog suca. I njega čeka sigurna zabrana vožnje te visoka novčana kazna.


Pijanih vozača za vikend bilo je i u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je prometna policija ukupno zaustavila 36 vozača koji su imali viška alkohola u krvi. Najveća količina alkohola u krvi utvrđena je u subotu, u 21.12 sati, u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 44-godišnjaku iz Beničanaca, utvrđena je nedopuštena koncentracija alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu.


U subotu, u 6.10 sati, u Đakovu se dogodila prometna nezgoda s materijalnom štetom, a počinitelj je napustio mjesto događaja. Brzom intervencijom policije vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da se radi o 20-godišnjem Đakovčaninu koji je vozio automobil, a nema položen vozački ispit. Osim toga, alkotestiranjem mu je utvrđena nedopuštena koncentracija alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Sada mu prijeti maksimalnih 44.000 kuna kazne, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i sedam negativnih prekršajnih bodova. Zabrana vožnje aktivirat će mu se kada položi vozački ispit.

U nedjelju, u 2.20 sati, u Vrbici se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Mladi 22-godišnji vozač iz susjednih Starih Mikanovaca u krvi je imao 1,44 promila alkohola, pa je zbog toga završio na triježnjenju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16.500 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.
Milan Bugarić
12

tisuća kuna kazna je koju je zbog vožnje u pijanom stanju dobio vozač iz Biškupaca
PIJANCI DIVLJAJU I U BIRTIJAMA
Cjelovečernje pijanstvo koštalo je prekršajne prijave 30-godišnjaka. On je u nedjelju oko 6 sati u kafiću u Lermanovoj ulici, u Požegi, s 2,49 promila alkohola u krvi, bez ikakvog razloga razbijao boce i čaše. Završio je, uz prijavu, u policijskom pritvoru. Kolateralna žrtva njegovog pijanog divljanja bio je 37-godišnji konobar koji je 30-godišnjaku, iako je bio vidljivo pijan, posluživao alkoholno piće. Protiv 54-godišnjeg vlasnika lokala slijedi izvješće Državnom inspektoratu zbog prekoračenja radnog vremena, priopćava policija.
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike