Sport
24. PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Veliki sportski dan na ŠRC Klasije u Slavonskom Brodu
Objavljeno 1. lipnja, 2020.

SLAVONSKI BROD

Plazma Sportske igre mladih 2020. održale su se u Športsko-rekreacijskom  centru ''Klasije'', a plamen Igara upalio je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

- Grad Slavonski Brod dugogodišnji je partner Plazma Sportskih igara mladih i veseli nas što djeca, nakon cijele situacije koja nas je zadesila, opet imaju mogućnost družiti se na sportskim terenima. Grad ulaže svake godine u sportsku infrastrukturu, a ponosni smo što će se uskoro otvoriti i sportski dječji vrtić. Vjerujem da smo nakon Zagreba jedini grad u Hrvatskoj koji se može podičiti i takvom uslugom za našu djecu, rekao je Andrić.

Natjecanja  su započela s Hrvatska pošta Cupom u tenisu, slijedio je Kinder turnir u košarci, a sportski dan zaokružio je Coca-Cola Cup turnir u nogometu za djevojke.

Natjecanja su organizirana u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH. Svim je sudionicima prije ulaska u područje održavanja Igara izmjerena temperatura te provedena obvezna dezinfekcija i registracija.

Mladi Brodski sportaši i sportašice pokazali su izniman sportski duh, čemu svjedoči i podatak da svake godine ostvare odlične rezultate na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati u srpnju u Splitu.

Plasman na državnu završnicu u Hrvatska pošta Cup u tenisu izborili su: Lara Halajko, Ema Halajko, Ana Ostojić, Mirko Škrinjar, Dominik Škrinjar i Niko Mikec. Kinder turnir u košarci igrao se u dvije kategorije za dječake i jednoj za djevojke. Put u Split ostvarile su ekipe: Marsonia, Klasije i Unagi. Odlično navijanje i fair play obilježili su i županijski Coca-Cola Cup turnir za djevojke, a u finalu je ekipa Viktorija pobijedila ekipu ŽNK Viktorija.

U tenisu na Hrvatska pošta Cup-u u kategoriji 2005. i mlađi kod dječaka Mirko Škrinjar pobijedio je Filipa Dankića sa 6:0,  u kategoriji 2010. i mlađi Dominik Škrinjar pobijedio je Filipa Blekića sa 4:0. U kategoriji djevojčica 2005. i mlađe Lara Halajko pobijedila je Laru Kralj sa 6:1, dok je u kategoriji 2010. i mlađe Ema Halajko pobijedila Lanu Knežević sa 4:0. U kategoriji 2011. i mlađi Ana Ostojić pobijedila je Emu Jularić 4:2, dok je u kategoriji dječaka Niko Mikec pobijedio Marina Vukovića 4:1.

Coca-Cola Cup za djevojke prikazao je odličan nogomet, a u finalu je ekipa Viktorije sa 4:0 nadigrala ekipu ŽNK Viktorije, dok je u susretu za treće mjesto ekipa Marsonia1 pobijedila sa 3:1 ekipu ŽNK Marsonia.

Ulična košarka uvijek je više od sporta, a u kategoriji djevojke 2005. i mlađe ostvareni su slijedeći rezultati: Unagi-Ziceraši 15:4, dečki 2005. i mlađi Marsonia-Nindža kornjače 11:10, a kategoriji dečki 2007. bila je samo ekipa Klasije koja je ostarila plasman u Split.


Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na događanjima redovito djecu educiraju u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova. Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara biti održano 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana