Sport
KOMPLETAN POGON ŽNK-A OSIJEK U TRENINGU

Započele završne pripreme za uvodnu bitku na Neretvi
Objavljeno 1. lipnja, 2020.

Pandemija na osječkoj "Mačkamami" gotovo je zaboravljena! Kvalitetnim travnjakom, brižno njegovanim od Zorana Ljulja, defilira sav igrački kadar najboljeg ženskog nogometnog kluba u Hrvatskoj.


Čim je Nacionalni stožer civilne zaštite RH omogućio vanjske aktivnosti, trener popularnih "zečica" Tihomir Rudež po skupinama je okupio nogometašice pretpostavljajući da će se prvenstvo nastaviti. Ono u mlađim kategorijama neće, ali u ŽNK-u Osijek nisu htjeli dulju pauzu za svoju budućnost, tako da je voditelj škole Zvonimir Kolak prošloga tjedna organizirao trenažne aktivnosti okupivši oko sebe kadetkinje, Marijan Vuka je radio s pionirkama, a Tamara Laslavić s (naj)mlađim igračicama kluba koji u svojim vitrinama ima 22 pokala za osvojeno Prvenstvo Hrvatske. Ono je protekle sezone izmaknulo, ali predsjednik Bojan Bodražić, dopredsjednica Ivana Svalina, jedan od utemeljitelja kluba Josip Čizmadija te ostali iz vodstva vjeruju da se tekuće sezone taj scenarij neće ponoviti. Optimizam temelje na kvalitetnom i istodobno perspektivnom igračkom kadru koji je u prvih deset jesenskih kola pobijedio sve protivnice, a neke i po dva puta. Kako su čelnici HNS-a odlučili ispoštovati prošloljetne izglasane propozicije natjecanja, tada odigrati imaju još četiri kola osnovnog dijela prvenstva te šest u doigravanju nakon što se liga dvodomno podijeli.

U Ligi za prvaka Osječankama će tada još u dva navrata protivnice biti aktualne prvakinje iz Splita kod kojih će "zečice" gostovati (i) u 14. kolu te će znati s koje će pozicije u odlučujuće bitke. Za prvu na Neretvi, 14. lipnja, vodeći ligaški sastav intenzivno se priprema kombinirajući svakodnevne treninge s utakmicama. U nedostaku odgovarajućih protivnika sparirat će im mlađi pioniri Osijeka s kojima će odigrati dvije ili tri utakmice kako bi bile spremne za ogled u Metkoviću koji će biti ogledan primjer jer je tamošnji domaćin startni rival po mjeri. Zatim će na "Mačkamami" gostovati zagrebački Agram i slavonskobrodska Viktorija, da bi se potom išlo na noge Splitu te stekla prigoda domoći se, praktički, nedostižne prednosti ako bi se ponovio jesenski ishod kada je Monika Conjar pogotkom zadržala kompletan plijen u Osijeku. Njezino se priključenje ekipi očekuje ovih dana jer živi i trenira u Zagrebu odakle dolazi na utakmice. Igrat će, izvjesno, generalku te istodobno upoznati prošireni stručni stožer. Iz smjera Gradskog vrta, naime, Rudežu u (is)pomoć stigli su Tomislav Priegl te Vlado Bilić koji će preuzeti brigu o vratarkama nakon što je Miroslav Žitnjak vraćen u Školu mladeži NK-a Osijek koja je, također, u punom pogonu. Budu li "zečice" takve, vjeruje se da će se državni primat vratiti na "Mačkamamu" kamo se očekuje donijeti i pokal za pobjednika Kupa Hrvatske u kojemu su Osječanke stigle do polufinala. D.Lekšan
Tablica

1.Osijek**10**10**0**0**75:4**30

2.Split**10**9**0**1**91:2**27

3.Dinamo**10**6**0**4**29:16**18

4.Neretva**10**4**1**5**19:28**13

5.Agram**10**4**0**6**16:50**12

6.Viktorija**10**3**0**7**9:51**9

7.Katarina Z.**10**1**2**7**10:59**5

8.Lepoglava**10**1**1**8**12:51**4
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike