Sport
HRVATSKI NOGOMETNI KUP: SLAVEN BELUPO-LOKOMOTIVA

Goran Tomić: Bila je to izazovna utakmica
Objavljeno 31. svibnja, 2020.
Nogometaši Lokomotive izborili su plasman u finale hrvatskog nogometnog Kupa, nakon što su u polufinalnom okršaju u Koprivnici pobijedili Slaven Belupo sa 3-1

KOPRIVNICA - Drugi put u svojoj povijesti nogometaši Lokomotive izborili su plasman u finale hrvatskog nogometnog Kupa, nakon što su u polufinalnom okršaju u Koprivnici pobijedili Slaven Belupo sa 3-1.

"Lokosi" će u finalu 1. kolovoza u Šibeniku igrati protiv pobjednika susreta Rijeka - Osijek koji je na rasporedu u nedjelju na Rujevici.

Lokomotiva je do sada samo jednom nastupila u finalu Kupa, 2013. kada je u dvije utakmice izgubila od Hajduka.

"Bila je ovo izazovna utakmica, ali smo zasluženo ušli u finale," kazao je nakon utakmice strateg Lokomotive Goran Tomić.

"Plan igre je bio da u prvom poluvremenu zaigramo s igračima koji su bili fizički dobro pripremljeni kako bi se oduprijeli njihovom visokom presingu, a potom u nastavku kada njihov ritam padne da uvedemo igrače koji stvaraju razliku. Sammir, Tolić i Jakić su jednostavno napravili razliku," dodao je Tomić.

Slaven Belupo je poveo već u sedmoj minuti susreta golom Brune Goda. Izjednačio je Cokaju u 68. minuti, da bi Tolić u 80. minuti doveo goste u vodstvo. Pobjedu gostiju zaključio je Uzuni u sudačkoj nadoknadi.

"Nismo dobro ušli u utakmicu, ali smo nasreću u nastavku preokrenuli rezultat. Postigli smo tri prekrasna gola, od kojih je svaki bio ljepši od prethodnog. Mislim da još nismo svjesni što smo napravili. Ovo je povijestan uspjeh za klub," kazao je Marko Tolić, strijelac drugog gola za Lokomotivu.

Posve očekivano u suprotnom taboru nisu skrivali razočaranje. Posebice nakon sjajnih prvih 45 minuta i vodstva 1-0.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro. Vodili smo 1-0, te imali još tri prilike. Nažalost, nismo realizirali prilike i u drugom poluvremenu je Lokomotiva krenula s napadima. S klupe su uveli bolje igrače od onih s kojima su krenuli, bili su svježi," kazao je trener domaćeg sastava Tomislav Stipić.

"Prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno i sve smo trebalo riješiti u prvih 45 minuta," smatra branič Bruno Bogojević.

"Razočarani smo, ali moramo dalje. Ispred nas je još 10 utakmica," dodao je Bogojević.

U drugom polufinalnom susretu u nedjelju se na Rujevici sastaju Rijeka i Osijek.

(Hina)

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike