Osijek
PRVA PROSLAVA CRKVENOG GODA NAKON COVID IZOLACIJE

Veliko slavlje GČ Jug 2 - na otvorenom i uz oprez
Objavljeno 30. svibnja, 2020.

Nakon mjeseci zabrane većih javnih okupljanja na račun poštivanja mjera zaštite od COVID-a, čast da prva proslavi svoj Dan pripala je GČ Jug 2 iz koje poručuju kako im je posebno zadovoljstvo što su baš oni dobili priliku na jednom mjestu okupiti i razveseliti Osječane, kao i zbog činjenice da se Dan GČ Jug 2 ponovno poklapa sa Danom državnosti.

„Od gradskog Stožera civilne zaštite dobili smo dopuštenje za proslavu. No, ne u punom obujmu, već samo u djelu aktivnosti koje se provode na otvorenom. Tako smo organizirali turnir u boćanju, malonogometni turnir te natjecanje u ribolovu udicom na plovak. Položili smo vijence kod Spomen obilježja braniteljima, a u prijepodnevnim satima održali pučku veselicu, odnosno druženje s građanim. Kasnije je organizirano i veslanje u kanuima te zabava uz tamburaše i vatromet, a za najmlađe tu je neizostavni lunaprak. Svim stanovnicima Juga 2 želim sretan dan Gradske četvrti, a svim građanima Dan državnosti. Nadamo se da ćemo već iduće godine povodom oba dana u Osijeku imati centralnu proslavu baš u našoj Četvrti“, poručio je predsjednik GČ Jug 2, Igor Pandžić.
Kao i svake godine, „jugovci“ su se sa svojim gostima za Dan Gradske Četvrti odlično proveselili. Kako i priliči, za svakoga je bilo organizirano ponešto. No, Pandžić ističe kako je neke tradicionalne aktivnosti ipak bilo nemoguće provesti.
Tako je Dan Četvrti prošao bez svečane sjednice, a nije održan ni tradicionalni sajam udruga koji iz godine u godinu okuplja velik broj stanovnika te četvrti. Odgođena i predviđena humanitarna akcija “Krug za Jug”, koja je po prvi puta trebala biti organizirana 29. svibnja u sklopu proslave. Ta će se akcija, ističu iz GČ Jug 2, pomaknuti na prvi slobodan datum, odnosno čim bude dopušteno okupljanje većeg broja ljudi nego što je to trenutno slučaj.I.Sl.

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike