Regija
NOVA ODLUKA

U ponedjeljak će se otvoriti većina poštanskih ureda
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
Ponovno će biti otvoreno 14 sada privremeno zatvorenih slavonsko-baranjskih poštanskih ureda
BELI MANASTIR - Informaciju o ponovnom otvaranju privremeno zatvorenih poštanskih ureda, koju nam je u ponedjeljak prenio bivši saborski zastupnik Robert Jankovics, potvrdili su nam iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatskih pošta.- U ponedjeljak, 1. lipnja, na području Osječko-baranjske županije otvara se 14 poštanskih ureda: 31205 Aljmaš, 31206 Erdut, 31223 Brođanci, 31225 Breznica Našička, 31227 Zelčin, 31302 Kneževo, 31304 Duboševica, 31307 Zmajevac, 31315 Karanac, 31322 Baranjsko Petrovo Selo, 31328 Lug, 31417 Piškorevci, 31432 Budimci te 31543 Miholjački Poreč, stoji u odgovoru na upit Glasa Slavonije o ponovnom otvaranju privremeno zatvorenih poštanskih ureda, koji se nastavlja tvrdnjom kako su za vrijeme epidemije koronavirusa prilagodili poslovanje i, slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, uveli brojne zaštitne mjere.

- Iako smo radili u potpuno novim okolnostima, tijekom cijele krize u svakoj je općini u Hrvatskoj bio otvoren bar jedan poštanski ured. Kako su se informacije mijenjale gotovo svakodnevno, tako je zabilježeno i povećanje broja upita o radnim vremenima poštanskih ureda, a nakon popuštanja mjera sve veći broj privremeno zatvorenih poštanskih ureda opet otvaraju svoja vrata - kažu u Uredu za korporativne komunikacije. Podsjetimo, od 30. ožujka samo na području Osječko-baranjske županije ne radi 19 poštanskih ureda, pa je tamošnje stanovništvo prisiljeno na razne načine dolaziti do poštanskih ureda u drugim mjestima da bi platili račune, podizali mirovine, ili obavljali neke druge transakcije koje su, već rutinski, niz godina obavljali u vlastitim mjestima. O zatvaranju poštanskih ureda raspravljalo se tijekom travnja i u Saboru, gdje je (tada) jedini baranjski saborski zastupnik Jankovics, javno prozvao vodstvo Hrvatskih pošta, nazivajući odluku o zatvaranju poštanskih ureda nerazumnom. Izražavao je ogorčenje zbog postupka jedna državne institucije, tvrdeći kako je zatvaranje šest, od 16 poštanskih ureda, potpuno nepotrebno, tim više što u Baranji nije bilo zaraženih koronavirusom. Glasni su bili i stanovnici svih slavonsko-baranjskih sela u kojima su zatvoreni uredi. Nakon najnovije odluke, pak, izražavaju svoje zadovoljstvo, ali dodaju kako doza opreza ipak postoji.

- Kada je ured jednom zatvoren, pa ponovno otvoren, nitko mi ne može reći da ga Hrvatske pošte ponovno neće zatvoriti kada se pojavi neki novi koronavirus - tvrdi jedan mještanin Karanca.

Ivica Getto
Odlukom zadovoljan i Robert Jankovics
Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije HP-a, isticala je tada kako su o planu zatvaranja poštanskih reda obavijestili lokalne načelnike, pa su u gradovima i općinama ostavili poštanske urede u optimalnom broju. Dodala je da su zatvoreni poštanski uredi u trgovačkim centrima zbog velikog pada broja usluga, kao i oni u manjim ruralnim sredinama s izrazito malim brojem korisnika. Zaključila je kako broj otvorenih poštanskih ureda zadovoljava uvjete regulatorne agencije HAKOM. Zadovoljstvo ponovnim otvaranjem ureda, osim lokalnog stanovništva, izražava i Jankovics. Podsjetio je i na komunikaciju s predsjednikom Uprave HP-a Ivanom Čulom, od kojega je zahtijevao otvaranje baranjskih ureda u ovoj “prvoj turi”.
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike