Regija
TVORNICA STOČNE HRANE NIŽE USPJEHE

Valpovka diže prodaju i širi se na nova tržišta
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
U prvom kvartalu ove godine TSH je zabilježio 2,5 puta veću prodaju stočne hrane u odnosu prema istom razdoblju lani
VALPOVO - U višemjesečnoj poplavi vijesti o pogubnom utjecaju pandemije na društvenu stvarnost istinsko je ohrabrenje čuti pozitivne vijesti koje ovih dana dolaze iz Poljoprivredno-prehrambenog koncerna Valpovo d.o.o., čija Tvornica stočne hrane Valpovka bilježi ponovni uzlet na domaćoj gospodarskoj sceni. Ova je tvornica, naime, u prvom kvartalu ove godine zabilježila čak 2,5 puta veću prodaju stočne hrane u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, a zahvaljujući značajnim ulaganjima, realno je očekivati da će iste brojke u vremenu koje dolazi samo rasti.
Najtraženije smjese
- Rezultat je to sustavnih mjera i aktivnosti, kao i dodatnih napora svih radnika, a posebno prodajnog osoblja i prodaje na terenu. Još se uvijek sa sjetom prisjećamo vremena u kojima se gradila tradicija Valpovke, koja je postala sinonim za stočnu hranu. Iako su danas posve nove proizvodne i tržišne okolnosti, oslonili smo se na tradiciju i kvalitetu i na to nadogradili nova znanja i aktivnosti, uložili u tehnologiju i opremu, pa je i danas brend Valpovka sinonim za stočnu hranu koja jamči uspjeh u uzgoju životinja, zdravu i ekonomičnu proizvodnju, a s kupcima i partnerima gradimo partnerske odnose s uslugama stručnog savjetovanja naših nutricionista - kaže Dino Arambašić, voditelj prodaje pri TSH-u Valpovka.

Prodajni asortiman valpovačke Tvornice stočne hrane sastoji se od šezdesetak proizvoda koji se mogu razvrstati u četiri grupe: potpune krmne smjese za perad, svinje i preživače, dopunske krmne smjese za perad, svinje i preživače, potpune krmne smjese za ostale životinje - kunići, golubovi, fazani, divljač, ribe, te dodatci stočnoj hrani kao što su Valpomin kostotvor, Valpomin za nesilice, Valposan, Valpoantistres i drugi proizvodi koji kao dodatci poboljšavaju nutritivno iskorištenje smjesa i zdravstveno stanje životinja. Najtraženije smjese kroz maloprodaje su one za perad, jer su im dodatno poboljšali recepturu, povećali energiju i proteine, te kroz farme smjese za tov junadi. S ovim proizvodima najzastupljeniji su u pet slavonskih županija, ali i na drugim tržištima u Hrvatskoj, gdje se probijaju dokazanom kvalitetom proizvoda i terenskom prodajom. Obrađuju razna tržišta Istre, Dalmacije, sjeverozapadne Hrvatske i, uz već osvojeno tržište Kosova, u završnim su pregovorima s dva zastupnika za tržište BiH.

Novi proizvodi
- Postignuti pomaci, koji su u prvom redu utemeljeni na povećanju kvalitete, direktno se ogledaju i u povećanju prodaje i to će biti pravci na kojima će se graditi daljnja strategija razvoja Valpovke, čije se tržište sastoji od 165 kupaca: poljoprivrednih ljekarni, farmi, OPG-ova, fazanerija, ribnjaka… - otkriva Arambašić ne zaboravljajući napomenuti da je valpovačka stočna hrana, uz poboljšanu recepturu, na tržište izašla i s redizajniranim logotipom prepoznatljive djeteline s četiri lista. Promijenili su i modernizirali izgled ambalaže, koja je sada u boji s pripadajućom slikom životinje za koju je deklarirana krmna smjesa namijenjena.

- Trenutačna godišnja proizvodnja nam je 15.000 tona, a cilj je da ona bude i 20.000 tona. Radimo i na novim proizvodima: 3-postotnim premiksima za tovljače svinja, kao i poboljšanim superkoncentratima za tov svinja, a razmišljamo i o projektu ekstrudirane hrane za ishranu ribe na slatkovodnim ribnjacima i marikulturi na Jadranu koja se sada uglavnom uvozi - otkriva Arambašić planove tvrtke, koja svoju priliku vidi u stabilizaciji domaće stočarske proizvodnje.

Valja podsjetiti da je prošle godine Tvornica Valpovka obilježila punih 65 godina od utemeljenja. Bio je to ujedno i povod da se značajnije poradi na reanimaciji ovog brenda po kojemu je i Valpovo bilo poznato diljem bivše države, ali i šire, te da mu se novim ulaganjima vrati stari sjaj.

Lidija Aničić
Veliki investicijski ciklus u PPK-u Valpovo
Otkako je tvrtka M-San postala isključivim vlasnikom PPK-a Valpovo d.o.o, najvećeg gospodarskog subjekta grada Valpova s približno 150 zaposlenika, krenulo se u veliki investicijski ciklus na razini kompletne tvrtke. Njihovim preuzimanjem u valpovački je koncern dosad uloženo oko 10 milijuna kuna, koji uključuju kupnju nove opreme, obnovu skladišta te investiciju u solarne kolektore za proizvodnju električne energije u tvorničkom krugu. Solarni kolektori instalirani su na tri objekta u krugu koncerna, a jedan od njih je i na objektu TSH-a Valpovka.
Najčitanije iz rubrike