Regija
POZIVAJU GRAĐANE NA SVOJ ŠTAND

ZJZ "Sv. Rok" na trgu o (ne)pušenju
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
VIROVITICA - Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i ove će godine obilježiti javnozdravstvenom akcijom "Udahni život zdravim plućima". Zbog izvanredne situacije prouzročene koronavirusom akcija će se održati na javnom prostoru uz pridržavanje epidemioloških mjera. Zavod je pozvao građane da danas (petak, 29. svibnja) posjete štand na Trgu bana Josipa Jelačića 5 (ispred Gradske knjižnice i čitaonice) od 10 do 12 sati, gdje će stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva ZJZ-a zainteresiranim građanima objašnjavati rizike od pušenja i prednosti nepušenja za zdravlje, a tom će im prigodom biti podijeljeni i prigodni edukativni letci kako bi ustrajali u brizi za svoje zdravlje.


Tradicionalna biciklijada dijelom Virovitičko-podravske županije, koja se inače organizira u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice, ove se godine neće održati, ali će članovi KEKS-a u 11.30 preuzeti biciklističke dresove koje će iskoristiti u promociji zdravlja u budućim aktivnostima.
– Ovom se javnozdravstvenom akcijom ponovno želi skrenuti pozornost javnosti na velik javnozdravstveni problem zbog štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja, pa su svi pozvani da daju doprinos tome cilju i tako osvijeste važnost skrbi o vlastitom zdravlju – kaže Siniša Brlas, voditelj Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. P.Ž.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike