Sport
HRVATSKI PREMIER TENIS

Tenis u Perivoju gledat će pola milijarde ljudi
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Teniski turnir od 4. do 7. lipnja prvi je sportski događaj u Osijeku nakon prekida aktivnosti zbog koronavirusa

Četiri su cilja koja je obitelj Vekić postavila kada je odlučila organizirati Hrvatski Premier Tenis, turnir koji će biti prvi sportski događaj u Osijeku nakon prekida svih aktivnosti zbog koronavirusa.

Prvi je cilj pomoći najboljim hrvatskim tenisačicama i tenisačima vratiti se u formu zbog dugotrajne višemjesečne stanke bez pravih mečeva. Od 4. do 7. lipnja na teniskim terenima Perivoja kralja Tomislava, gdje je u povodu toga održana konferencija za novinare, okupit će se na jednom mjestu gotovo sve najbolje u hrvatskom tenisu od osamostaljenja. Od Gorana Ivaniševića i Ive Majoli, naših osvajača Grand Slamova, do aktualnih Davis Cup i Fed Cup reprezentativaca i reprezentativki Marina Čilića, Borne Ćorića, Ane Konjuh... Dakako, i Donne Vekić, koja je glavna inicijatorica ovakvog okupljanja upravo u Osijeku.

Preostala tri cilja također je naveo Igor Vekić, otac hrvatske tenisačice i trenutno vjerojatno najpoznatije Osječanke u svijetu i ključna osoba u organizaciji toga događaja. Kao drugi cilj je humanitarni karakter, s obzirom na to da će se sredstva s turnira donirati za pomoć KBC-u Osijek. Treći cilj je borba protiv COVID-19 i pomoć u pronalaženju cjepiva protiv virusa od kojega je u svijetu umrlo više od 350 tisuća ljudi. Četvrti je cilj promocija kontinentalnog turizma i Osječko-baranjske županije. Naime, Donna Vekić je ambasador hrvatskog kontinentalnog turizma i Osječko-baranjske županije.

- Nažalost, zbog poznate situacije neće biti gledatelja, ali zahvaljujući HRT-u, koji će prenositi finalni dan, slika iz osječkog Perivoja otići će u svijet. Također, preko društvenih mreža i medija prikazat će se ljepota ovoga kraja i poslati lijepa slika Osječko-baranjske županije, Slavonije i Hrvatske - rekao je Vekić.

Konferenciji za novinare stoga su nazočili u ime pokrovitelja turnira Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, Tatjana Roth, pročelnica Odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije, Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, koji se također priključio akciji kao organizator, doc. dr. sc Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, te prof. dr. sc. Dragan Primorac, hrvatski znanstvenik, predsjednik Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti čiji su članovi i petorica dobitnika Nobelove nagrade.

- Ovih dana posebno se gleda što se radi u svakoj državi. Zato je važno kakvu ćemo poruku poslati iz Hrvatske, a posebno uoči turističke sezone. Uz pomoć društva na čijem sam čelu našu poruku može čuti 500 milijuna ljudi u svijetu - rekao je dr. Primorac i zaključio kako će poruka biti: Hrvatska zna, Hrvatska može i Hrvatska ima veliko srce.

Krešimir Lacković
DONNA: SVI TRENIRAMO JAKO OZBILJNO
Središnje mjesto na konferenciji za novinare imala je, opravdano, Donna Vekić, bez koje ne bi ni bilo ovoga događaja u Osijeku. Otkrila je kako posljednjih dana vrlo ozbiljno trenira, a čini se jednako kvalitetno treniraju i svi sudionici turnira.

- Svi jedva čekamo nastupiti u Osijeku, što će nam biti prvi susret s ozbiljnim tenisom nakon dugo vremena. Ovo su posebne okolnosti zbog čega organiziramo turnir, ali vjerujem kako je moguće nešto slično ponoviti. Naravno, ponovno u Osijeku - rekla je Donna.
Najčitanije iz rubrike