Osijek
GRADSKA LIGA PROTIV RAKA I ŽUPANIJSKI HZJZ

Svjetski dan nepušenja u nedjelju na Trgu Ante Starčevića
Objavljeno 28. svibnja, 2020.

Gradska liga protiv raka Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Osijek, Domom zdravlja Osijek, IK Javor Osijek, Mammae klub Osijek, JA KA i ILCO Osijek, obilježit će nedjelju, 31. svibnja, od 10 do 13 sati na Trgu Ante Starčevića Svjetski dan nepušenja.

Svake godine za 31. svibnja Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i svjetski partneri obilježavaju Svjetski dan bez duhana (World No Tobacco Day). Godišnja je kampanja prilika da se podigne svijest o štetnim i smrtonosnim posljedicama korištenja duhana i izloženosti duhanskom dimu i prilika da se obeshrabri korištenje duhana u bilo kojem obliku.


„Ovogodišnja je globalna kampanja usmjerena prema mladima i na razotkrivanje nečasnih taktika kojima se koriste duhanske industrije (arome koje su privlačne djeci bez duhanskog dima, shisha i e-cigareta, promocija duhanskih proizvoda i distribucija besplatnih uzoraka na popularnim događanjima za mlade, oglašavanje i plasman proizvoda putem platformi na društvenim mrežama s plaćenim influencerima), te omogućiti mladima znanje potrebno za lako otkrivanje manipulacija, a time osnažiti mlade da im se suprotstave. To je osobito važno sada jer studije pokazuju da pušači imaju veći rizik od teškog slučaja koronavirusa“, naglašava dr. med. Nikola Kraljik, spec. javnog zdravstva, tajnik Gradske lige protiv raka Osijek. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

U CRKVI SV. KRIŽA U TVRĐI

Koncert Pjevačkog društva sv. Josipa

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana