TvObzor
ŠVEDSKA POP-IKONA

Di Leva je objavio svoj najnoviji singl ”Mother Mary”
Objavljeno 29. svibnja, 2020.
Thomas Di Leva, jedan od najpoznatijih švedskih umjetnika, od kasnih 80-ih pa sve do danas, imao je brojne hitove, osvojio je švedski Grammy kao najbolji umjetnik, a njegove pjesme redovito se emitiraju na švedskom radiju. Di Leva je imao turneje i nastupe diljem Skandinavije, u Ujedinjenom Kraljevstvu, Indiji i SAD-u. Kreator je showa Changes, u kojem je i glumio, a koji je zasnovan na životu pokojnog Davida Bowieja, jednog od njegovih najvažnijih tinejdžerskih izvora umjetničke inspiracije. Di Leva je također sudjelovao u bezbrojnim TV programima i kazališnim predstavama, igrajući i Hamleta u visoko ocijenjenoj izvedbi Shakespearove tragedije. Njegova duga i neprekidna karijera učinila ga je pop-ikonom u Švedskoj.


Di Leva je objavio svoj najnoviji singl Mother Mary. Pjesmu je komponirao i snimio u izolaciji, u svom studiju izvan Stockholma, tijekom prvih tjedana restrikcija vezanih uz globalnu pandemiju. Mother Mary je privlačna soul pop-pjesma s refrenom pod utjecajem gospela, koji je otpjevala Britta Bergström, koja je prethodno sarađivala s Agnetom Fältskog iz ABBE, Robyn i eurovizijskim pobjednicima Loreen i Månsom Zelmerlövom. U zboru se pojavljuju švedski producent Anders Lundström i Di Levin osmogodišnji sin Telo.


- U prvim tjednima pandemije pjesma mi je došla kao unutrašnja utjeha za sve tužne vijesti o kojima sam čitao iz cijelog svijeta. Moja je želja da ova pjesma stigne, kao inspiracija i univerzalna molitva, svim ljudima diljem svijeta u ovim teškim vremenima - kaže Di Leva.
Mother Mary treći je single s njegova predstojećeg konceptualnog albuma The Hybrids. Dva prijašnja singla su Men in Black, neobična pjesma u stilu 50-ih i If You Believe, pjesma koja se bavi životom poslije smrti. Svi spomenuti singlovi bit će dio njegova novoga konceptualnoga albuma The Hybrids koji će izići krajem 2020. N.Vek.
Možda ste propustili...

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata