Crna kronika
UHIĆEN 40-GODIŠNJAK

Osuđeni ubojica sada je zapucao i na policajce
Objavljeno 28. svibnja, 2020.
Pucnjava u kojoj nije bilo ozlijeđenih zbila se u stanu u Naselju Slavonija u Sl. Brodu
SLAVONSKI BROD

U prvim je minutama utorka u Slavonskom Brodu došlo do pucnjave u dva navrata, a u potonjoj su umalo žrtvama postali policajci koji su izišli na intervenciju. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a nakon provedene kriminalističke obrade uhićen je i kazneno prijavljen 40-godišnji muškarac. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o osobi koja je više od 13 godina bila u zatvoru zbog ubojstva.


Operativno dežurstvo Policijske uprave brodsko-posavske pola sata poslije ponoći dobilo je dojavu da je u jednoj stambenoj zgradi u Naselju Slavonija u Slavonskom Brodu došlo do pucnjave. Kada su policajci izišli na teren i pokucali na vrata stana, u njih je 40-godišnjak ispalio još nekoliko hitaca. Srećom, nitko od policajaca nije ozlijeđen. "Utvrđeno je da je 40-godišnjak iz za sada neutvrđenih razloga ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema vratima stana. Obavljenim očevidom u stanu je pronađen pištolj kojim je kazneno djelo počinjeno, kao i nekoliko komada praznih čahura", priopćila je PU brodsko-posavska.


Na temelju naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, izvršena je pretraga pokretnina i nekretnina koje koristi osumnjičenik prilikom koje je pronađeno nekoliko komada streljiva i oko pet grama marihuane. "Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi, kao i prekršajne prijave zbog nabave i posjedovanja oružja te zbog zloporabe droga. Kako prenosi slavonskobrodski portal SBplus, 40-godišnjak je uhićen, a hoće li mu biti određen i istražni zatvor, ovisit će o Županijskom državnom odvjetništvu. U vrijeme pucnjave nikoga osim njega nije bilo u stanu.
Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 40-godišnjaku koji je u lipnju 2005. godine u Naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu hitcima iz pištolja usmrtio 26-godišnjeg mladića. Na suđenju koje je održano na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen je na 13 i pol godina zatvora. Optužnica ga je teretila da se došetao do Fiata Stilo, u kojemu je 26-godišnjak sjedio s još jednim mladićem. Ubojica je potom kroz otvoreni prozor u 26-godišnjaka ispalio osam hitaca i usmrtio ga na mjestu. Drugi mladić nije bio ozlijeđen.


Milan Bugarić
istraga
OZLIJEĐENIH,

SREĆOM,

NIJE BILO
POLICIJSKA ISTRAGA SE NASTAVLJA
Iako nema službenih informacija, doznajemo kako je 40-godišnjak odslužio u cijelosti kaznu za ubojstvo koje se zbilo prije 15 godina. Koji su razlozi ispaljivanja hitaca u stanu u kojemu osim 40-godišnjaka nije bilo nikoga, pokušat će se doznati policijskom istragom koja je u tijeku. Također će se pokušati doznati i kako je osoba koja je bila u zatvoru zbog ubojstva opet došla do pištolja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike