Osijek
OTVORENA RENOVIRANA LJEKARNA MURSA

Najstarija ljekarna
sada najmodernija
Objavljeno 27. svibnja, 2020.

Gotovo 500.000 kuna uložile su Ljekarne Srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije, u obnovu 220 četvornih metara prostora glavne te pomoćnih prostora svoje poslovnice Mursa, u Ulici Hrvatske Republike 4a.

Cilj je Ljekarni srce dodatno ojačati vizualni identitet svojih ljekarni i nametnuti se s vrhunskom uslugom i prostorom u koji će građani rado navraćati. Zato su nakon "make-overa“ ljekarne na središnjem gradskom trgu, one u Domu zdravlja, ali i primjerice ljekarne u Valpovu, Ljekarne srce odlučile obnoviti jednu od najstarijih ljekarni ne samo u Osijeku, nego i na području županije, a to je ljekarna Mursa.

- Ova ljekarna starije je od 50 godina i sada je dobila jedan posve novi vizualni identitet. Ono što je posebna novost u ovoj poslovnici to je mogućnost pružanja savjetovanja. Naime, upravo u tu svrhu uređen je i poseban prostor u kojem će se naši sugrađani moći informirati o nutricionizmu, pravilnoj prehrani, ali i dobiti savjeti za prevenciju zdravlja i bolje liječenje bolesti koje imaju. Naime, u ovoj poslovnici zapošljavamo dva tima, odnosno dva magistra farmacije i dva farmaceutska tehničara koji su stručni u svome poslu. Nama je važno da korisnici naših usluga iziđu zadovoljni. S druge strane stalno osnažujemo i naš tim te ulažemo u edukaciju zaposlenika, čime se stvara i bolja radna atmosfera. Ono što još planiramo za ovu godinu, ako nam financijske mogućnosti budu dopuštale, to je obnova ljekarne u Bilju, a do kraja godine vjerojatno preuzimamo i ljekarnu u Donjem Miholjcu, koju ćemo također urediti i proširiti njezin asortiman - naglasio je u povodu otvaranja ljekarne ravnatelj Ljekarni Srce Anto Barukčić.

Budući da je osnivač Ljekarni srce upravo Osječko-baranjska županija, otvorenju novog prostora nazočio je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

- Prvo želim zahvaliti svim djelatnicima Ljekarni na svemu što su činili tijekom pandemije da bi se sustav održao, a i sam ravnatelj bio je dio našeg kriznog stožera. Ono što sada želimo pokazati je da investicije i ulaganja ne smiju stati, jer moramo nadoknaditi sve što je stalo u protekla dva mjeseca - poručio je župan Ivan Anušić.

Nefreteta Z. Eberhard
Ljekarna Mursa na istoj adresi djeluje već 50 godina, a jedna je od 31 poslovnice Ljekarni Srce u županiji
Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

Najčitanije iz rubrike