Sport
24. PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Najljepša sportska priča uz sve mjere ide dalje
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Plazma Sportske igre mladih godišnje okupe 200.000 sudionika u deset sportskih disciplina

Najljepša sportska priča u Hrvatskoj, 24. Plazma Sportske igre mladih nastavila je održavanje natjecanja u Bjelovaru i Petrinji.U skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, nije okupljeno više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja izmjerena je temperatura, obavljena je obvezna dezinfekcija i registracija te su korištene maske uz upute o propisanom držanju socijalne distance.


Podsjetimo, u Hrvatskoj je nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci, a u ožujku su održane Turneje radosti u šest gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici te bore za plasman na državnu završnicu. Nakon stanke u ožujku brojne svjetske manifestacije i turniri otkazani su i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu.


Coca-Cola Cup u Petrinji održan je u kategoriji 2002. i 2005., na županijsko natjecanje plasirale su se ekipe: 10 Apostola (2002.) i 100 posto (2005.). Odigran je i šahovski turnir u Bjelovaru, a svoju ‘‘vizu‘‘ za Split osigurali su: Mislav Majerović (dječaci do 11 godina), Lucijan Luić (dječaci do 15 godina), Laura Lukinović (djevočice do 15 godina) i Klara Končar (djevojčice do 11 godina).


Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih ima edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.


Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale brojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Coca-Cola Cup dolazi u Vinkovce (29. svibnja, igralište Lenije), Cernu (30. svibnja, OŠ M. A. Reljkovića) i Slavonski Brod (31. svibnja, ŠRC Klasje za djevojke).
Slavonski Brod domaćin je istog datuma (31. svibnja) za tenis (9 sati) i Kinder turnir u košarci (10 sati).


Mario Kokaj
Djeci nedostajale Igre
Nakon pauze izazvane koranavirusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, prezadovoljan sam kad vidim koliko su djeci Igre nedostajale. Želim pohvaliti Vladu RH, koja je i pokrovitelj Igara, a posebno bih istaknuo suradnju s MUP-om RH. Zahvaljujući tome kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da će mjere popuštanja iz dana u dan biti sve veće kako bi i roditelji mogli doći gledati svoju djecu, istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik SIM-a.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike