Mozaik
MANIFESTACIJA ĆE SE ODRŽATI U VINKOVCIMA POČETKOM SRPNJA

Rimski dani traju jedan dan, ali bit će borbe gladijatora, potraga za blagom, koncert...
Objavljeno 26. svibnja, 2020.

Da je sve onako kako bi trebalo biti, pred Vinkovčanima i njihovim gostima sada bi u punom sjaju bili VIII. Rimski dani, kulturna i turistička manifestacija čiji je nositelj Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci i medijskom kućom Novosti, uz potporu Grada Vinkovaca.

- Zbog prilika u kojima smo se zatekli ove godine, nažalost, Rimski dani neće biti u onom obliku u kojem bi trebali biti i kako smo planirali, ali će se ipak održati. To neće biti od 5. do 7. lipnja, kako je planirano, nego početkom srpnja. Manifestacija će trajati jedan dan. Dakle, ne želimo da ova godina bude bez te manifestacije i ona će biti održana, ali u smanjenom obujmu. Imamo neku radnu verziju programa za taj dan; sve bi počelo nagradnom igrom - potragom za blagom, slijedio bi online kviz znanja. Kao i prošle godine imat ćemo Rimski sajam, na koji su dolazak potvrdili svi izlagači koji su željeli doći i početkom lipnja. U sklopu Rimskog dana održat će se keramičarske radionice naših dviju udruga, zatim Bajkaonica i cirkuska radionica za djecu. Ono što je svakako najbolja pozivnica za dolazak na Rimski dan jest borba naših domaćih, vinkovačkih, gladijatora, za sada imamo šest gladijatora, no mislimo da će izazov biti veći. Kao krunu na Rimski dan pokušat ćemo organizirati jedan koncert. Imamo puno planova za taj dan, no vjerujemo da ćemo ih uspjeti realizirati, na radost svih građana Vinkovaca i gostiju. Ovim putem pozivam sve građane Vinkovaca na taj dan, bit će tu za svakoga ponešto - rekao je Marko Jureta, zamjenik direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vinkovaca.

Svake se godine uz Rimske dane veže i rimski naslov cijele manifestacije, no, prema riječima Hrvoja Vulića, ravnatelja Gradskog muzeja Vinkovci, puno je još kombinacija, jer se radi o samo jednom danu.

- Kako još uvijek imamo radne sastanke oko same manifestacije, nismo još odredili rimski naziv, vjerujem da ćemo i to pitanje u dogledno vrijeme riješiti. Nismo željeli otkazati manifestaciju, nego je odraditi u smanjenom obujmu, vjerujem da ćemo se sljedeće godine vratiti na tri dana - rekao je Vulić.

Rimski dani u Vinkovcima uvijek su dobro posjećeni, tako da se u ta tri dana održavanja bilježi velik dolazak gostiju. Kako će biti ove godine, ostaje vidjeti, uglavnom, i taj jedan dan najbolja je pozivnica da tada budete u Vinkovcima. M.Kokaj
Bit će i Rimski sajam, na koji su dolazak potvrdili svi izlagači koji su željeli doći i početkom lipnja
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike