Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK OD 25. SVIBNJA

Mališani se vraćaju u svoje grupe, roditelji još ne mogu ulaziti u vrtiće
Objavljeno 25. svibnja, 2020.
Do kraja prošlog tjedna u sustav DVO-a već se vratilo gotovo 1000 mališana

Od početka popuštanja mjera u gradske se vrtiće uoči proteklog vikenda vratila približno trećina redovito upisane djece, a od danas (ponedjeljak) očekuje se da će se ta brojka dodatno povećati. Sve na račun novih uputa HZJZ-a i Ministarstva obrazovanja koji su prošlog tjedna boravak djece u kolektivima proglasili sigurnim.

Iz Dječjeg vrtića Osijek poručuju roditeljima da bez straha dovedu djecu u njihove matične vrtiće u kojima se odgojitelji i tehničko osoblje pomno brinu o sigurnosti mališana. "Na temelju Uputa HZJZ-a i preporuka MZO-a dodatno je roditeljima olakšan povratak djece u vrtiće od 25. svibnja. Tako više nije potrebno da oni koji prvi put nakon stanke zbog pandemije dovode dijete u vrtić ili jaslice donose i potvrdu o zdravstvenom stanju djeteta, a grupe mogu biti veće, što znači da će djeca mahom biti u svojim starim grupama. No valja napomenuti kako smo zadržali pravilo da roditelji ne mogu ulaziti u objekte te da djecu povjeravaju odgojiteljicama na ulazu u podcentre. Također, molimo roditelje da povratak djeteta u vrtić jave odgojiteljicama najkasnije dan prije povratka", poručuje ravnateljica DV-a Osijek, Marija Štambuk Čabaj.

"Prvog tjedna popuštanja mjera u gradskim vrtićima i jaslicama bilo je nešto više od 200 djece, drugog tjedna petstotinjak, a u tjednu koji je iza nas njih gotovo 1000. Zahvaljujemo roditeljima na povjerenju u gradsku predškolsku ustanovu i vjerujem kako će njihov primjer u sljedećim danima slijediti i ostali. Vrtići su sigurni, dovedite djecu!" poručila je dogradonačelnica Žana Gamoš.

Stručni djelatnici DV-a Osijek ističu da vrtićarcima valja najaviti i objasniti da roditelji više ne mogu ulaziti u vrtiće te zašto je važno češće prati ruke. Napominje se, djecu će razveseliti viđenje poznatih lica odraslih i djece te promjena dnevne rutine koja je duže vrijeme uključivala boravak u zatvorenom prostoru s istim osobama.

Ivana Solar
(NE)PLAĆANJE VRTIĆA ZA SVIBANJ
Nakon što su roditelji vrtićaraca danima opsjedali Dječji vrtić Osijek upitima o obvezi plaćanja vrtića u svibnju ako dijete, na račun mjera opreza zbog COVID-19, ne ide u vrtić, iz DVO-a stiže odluka o uputama za plaćanje. “Roditelj korisnik usluge Dječjeg vrtića Osijek koji ne dovodi dijete u vrtić u razdoblju od 16. svibnja 2020. do 31. svibnja 2020. oslobođen je plaćanja korištenja usluge Dječjeg vrtića Osijek za navedeno razdoblje”, poručuje ravnateljica gradskih vrtića Marija Štambuk Čabaj.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike