Novosti
SVE VIŠE IZLIJEČENIH OD NOVOG KORONAVIRUSA

Ključno je i dalje pridržavanje svih mjera
Objavljeno 24. svibnja, 2020.
U Hrvatskoj je u 24 sata novi koronavirus potvrđen kod samo jedne osobe, iz Zagrebačke županije, te je ukupan broj oboljelih u zemlji 2244, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Do sada su testirane 61.482 osobe, od toga 618 u 24 sata, a na respiratoru je u nedjelju bilo šest pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2027, a umrlih 99.


Stožer je ponovno istaknuo da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručeno je. Zanimljivo je da u subotu u cijeloj Hrvatskoj nije zabilježen nijedan slučaj zaraze, što je bilo prvi put nakon 76 dana.
Na području Osječko-baranjske županije, kada je riječ o novom koronavirusu, vikend je bio miran. U razdoblju između petka i subote te subote i nedjelje nije zabilježen ni jedan slučaj novooboljele osobe. Polako se približavamo podatku da će se izjednačiti broj ukupno oboljelih i izliječenih osoba. Ukupan broj oboljelih na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno. Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u nedjelju prijepodne izvijestili su kako je u 24 sata u KBC-u Osijek testiran 91 uzorak (između petka i subote 95), a u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 68. Svih 159 testiranih osoba imalo je negativan nalaz na koronavirus. Na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek i dalje je hospitalizirana samo jedna oboljela osoba, na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na COVID-19, a 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a, i dalje je u samoizolaciji samo osam osoba. Djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda obišli su sve te osobe i nijedna od njih nije kršila izrečenu mjeru samoizolacije. D.Ku./H