Novosti
STRANAČKI ONLINE IZBORI

Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a, a Čuraj njegov zamjenik
Objavljeno 24. svibnja, 2020.
Predrag Štromar izabran je za novog predsjednika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, a svoj mu je glas na e-izborima dalo 468 stranačkih delegata. Kako je priopćeno iz HNS-a, od ukupno 602 delegata, 529 ih je pristupilo online glasanju. Štromarov protukandidat Boris Blažeković dobio je 49 glasova.


Štromar na mjestu predsjednika HNS-a nasljeđuje Ivana Vrdoljaka, a nakon e-izbora najavio je kako će ta stranka na parlamentarnim izborima 5. srpnja tražiti povjerenje građana porukom "Hrvatska se voli radom".


"Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li činili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u nasljeđe", poručio je novi predsjednik HNS-a.
Za novog zamjenika predsjednika stranke izabran je Osječanin Stjepan Čuraj, a potpredsjednici su Karolina Juzbašić i Jasmin Krizmanić. D.Pav.
Možda ste propustili...