Sport
SOLIDNA “GENERALKA” U MAKSIMIRU

Igra je bila dobra, ali stare boljke još nisu eliminirane
Objavljeno 25. svibnja, 2020.
Osijek je primio pogodak iz prvog udarca, a realizacija je mogla biti bolja

Nogometaši Osijeka "generalku" uoči nastavka prekinute sezone odigrali su protiv Dinama u Zagrebu. Taj je susret trebao treneru Ivici Kuleševiću poslužiti za bolji uvid u trenutačnu formu momčadi i pojedinaca nakon dvoipolmjesečne stanke koji je prouzročila pandemija koronavirusa.

Bijelo-plavi su u Zagrebu odigrali dobru utakmicu, ali su ih boljeg rezultata stajale boljke koje su iskazivali dosta puta prije stanke.

- Ne mogu ne primijetiti da nam je suparnik, kao i često do sada, praktički iz prvog ozbiljnijeg udarca postigao pogodak dok smo mi imali i bolje situacije na drugoj strani, ali ih nismo iskoristili, doduše zahvaljujući i sjajnom Livakoviću - konstatirao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Očito se neke stvari ne mijenjaju pa makar stanke trajale i četvrtinu kalendarske godine, ali nakon tako dugog odmaka od utakmica najbolja je vijest što se opet igraju. Kulešević je tijekom susreta isprobao dvije formacije. Krenuo je s trojicom u posljednjoj liniji (3-4-3), sustav koji je često koristio i prije stanke, a susret je Osijek završio u rasporedu 4-3-3. U biti, u samom sastavu i načinu igre nije bilo nikakvih revolucionarnih promjena u odnosu prema onom što smo gledali u dosadašnjem dijelu sezone. Inače, momčadi koje su počele susret na terenu su bile 70 minuta, a nakon toga su oba trenera u igru poslala nove postave. Što se Osijeka tiče, momčad koja je započela "generalku" s Dinamom vrlo vjerojatno će istrčati i od prve minute u susretu protiv Rijeke.

- Prije svega, bila je to jako dobra provjera za nas. Baš onakva kakva nam je trebala u tjednu prije polufinala Kupa. Utakmica je bila vrlo zanimljiva i kvalitetna nakon što ni jedni ni drugi nismo znali što možemo očekivati u ovim okolnostima koje su nas pratile u proteklom razdoblju. Bilo je dosta ritma i trke, stvorili smo i dosta prilika, pa smo trebali zabiti i više od jednog pogotka. Što se tiče pojedinaca, pohvalio bih Silvu, dobar je bio Jugović, a drago mi je što je zabio Špoljarić. Postoje još neke stvari koje trebamo korigirati u igri do susreta na Rujevici. Vjerujem da ćemo dotad doći do igre kakvu želimo i planiramo - ocijenio je trener bijelo-plavih.

Osim što je bila dobra priprema na terenu, utakmica je poslužila i za lagano navikavanje igranja u uvjetima bez gledatelja što će, bar prema trenutačnoj odluci HNS-a, trajati do kraja ove sezone.

- Baš je čudno igrati u ovakvoj tišini, na potpuno praznom stadionu, ali se i na to moramo početi privikavati - zaključio je na kraju Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Osječanima je do susreta s Rijekom u polufinalu Kupa ostalo još tjedan dana u kojima će pokušati dotjerati nedostatke uočene u tom kontrolnom susretu protiv Dinama. Još ćemo dodati kako će se završnica sezone odigrati uz neke promjene u pravilima. Naime, prema odluci IO HNS-a tijekom susreta bit će dopušteno učiniti pet zamjena igrača, a u Kupu, ako susret ode u produžetke, bit će moguće zamijeniti i šestog igrača.

Dalibor Keler
DINAMO       2 (1)

OSIJEK       1 (0)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Bez gledatelja: Sudac: Ivan Vučković (Zgareb). Strijelci: 1:0 Kulenović (20), 2:0 Karrica (78), 2:1 Špoljarić (79).

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Moubandje, Đira, Kądzior, Ademi, Gojak, Oršić, Kulenović. Od 70. minute: Josipović, Hrvoj, Kim H., Leš, Daničić, Burton; Ćuže, Krizmanić, Julardžija, Karrica, Gavranović.

OSIJEK: Ivušić (od 61. Malenica), Lončar, Škorić, Majstorović, Igor Silva, Žaper, Kleinheisler, Talys, Grezda, Bočkaj, Marić. Od 70. minute: Grgić, Ćosić, Gutieri, Bočkaj, Ndockyt, Jugović, Kleinheisler, Špoljarić, Mbakogu, Mance.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike