Sport
TIJEKOM VIKENDA IGRALO SE 27. KOLO BUNDESLIGE, DRUGO NAKON STANKE

Bayern i Borussia (D) najavili derbi
Objavljeno 24. svibnja, 2020.
Njemački bundesligaši ovog su vikenda igrali utakmice 27. prvenstvenog kola, drugog nakon nastavka sezone. Jasno, i dalje pred praznim tribinama, što definitivno "ubija" čar, no i to je bolje od neigranja. Iako, s tim se ne slažu svi u Njemačkoj, pogotovo ne najvatreniji navijači, koji i dalje prosvjeduju zbog odluke o nastavku sezone igrajući bez podrške s tribina. Posebno je apsurdna situacija bila u Mönchengladbachu, gdje su navijači izrazili dva suprotna stava. S jedne strane njih čak 13.000 platilo je 18 eura za kartonsku repliku sa svojom fotografijom kako bi bar na taj način pokušali pomoći svom klubu, a i zadržali osjećaj "boravka" na svom dijelu tribine. No istodobno su izvješeni i transparenti "Za Borussiju, protiv utakmice duhova" i "Nogomet bez navijača je ništa", kojima se jasno poručuje što najvatrenije pristaše misle o ovakvom dovršetku sezone. U svakom slučaju, ništa nije pomoglo, jer Bayer je odnio bodove pobijedivši 3:1 te tako zamijenio Borussiju na četvrtom mjestu. Prošle jeseni debitant u Bundesligi Union Berlin slavio je u prvom berlinskom bundesligaškom derbiju nakon više od 30 godina svladavši s 1:0 puno uspješniju i poznatiju Herthu, a susret su obilježile bakljade i dimne zavjese, zbog čega je bio i prekidan. Uzvrat se, pak, igrao u potpuno drukčijem ambijentu, pred sablasno praznim Olimpijskim stadionom, na kojem je Hertha uzvratila punom mjerom (4:0).


Nijemci će već tijekom tjedna odigrati sljedeće kolo, u kojem će u utorak u derbiju Borussije (D) i Bayerna možda pasti odluka o prvaku. Oba su kluba uspješno najavila taj ogled, upisavši i drugu pobjedu nakon povratka. "Crno-žuti" su slavili 2:0 kod Wofsburga, za kojeg je Marin Pongračić odigrao cijeli susret, a Josip Brekalo od 64. minute, dok su Bavarci s 5:2 porazili Eintracht, a Ivan Perišić igrao je do 64. minute za minhenski klub koji u derbi ulazi s četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Borussije. Susret je, inače, obilježio branič frankfurtske momčadi Hinteregger, koji je ostvario nesvakidašnji hat-trick, zabivši dva gola u Bayernovu, a jedan u vlastitu mrežu.


Tin Jedvaj odigrao je cijeli susret u 3:0 pobjedi Augsburga kod Schalkea, koji je u dvije utakmice nastavka prvenstva inkasirao već sedam golova.
Rezultati 27. kola Bundeslige: Hertha - Union Berlin 4:0, Borussia (M) - Bayer 1:3, Wolfsburg - Borussia (D) 0:2, Freiburg - Werder 0:1, Paderborn - Hoffenheim 1:1, Bayern - Eintracht 5:2, Schalke - Augsburg 0:3, Mainz - RB Leipzig 0:5, Köln - Fortuna (D) (igrano kasnije). G. Roguljić
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike