Sport
KLUB DIZAČA UTEGA VUKOVAR

Nakon izoliranih treninga
treba vratiti formu za još
uvijek neizvjesna natjecanja
Objavljeno 23. svibnja, 2020.

Prisilno mirovanje završilo je i za dizač(ic)e iz grada heroja. U Vukovaru su jedva dočekali popuštanje epidemioloških mjera, pa se učenici i učenice trenera Milana Kordića polako vraćaju obvezama koje su redovito ispunjavali sve do sredine ožujka. No povratak u formu neće biti lagan, jer stanka nije bila kratka, stoga se malo i ispalo iz uhodanog ritma.

- Prošla godina bile je uspješna na svim razinama, stoga smo u 2020. ušli s ciljem pokušati biti još i bolji. Ova sezona trebala je biti i kruna našeg sedmogodišnjeg plana, u kojoj su naše mlade snage trebale ostvariti novi napredak u svojim karijerama. Uz domaća natjecanja čekala su nas i ona međunarodna, a iz našeg kuba četvorka se trebala okušati i na najjačim reprezentativnim smotrama - kaže trener Kordić.

Kvartet iz KDU-a Vukovar dobio je poziv za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, ali Nataša i Hermana Dermiček te Ana Crnjac i Nikola Todorović umjesto u Rumunjsku sredinom ožujka morali su u izolaciju.

- Juniorska smotra bila je na programu od 14. do 21. ožujka, a baš tada je sve stalo, ne samo sport i naše aktivnosti. Na kraju je SP i definitivno otkazan. Ani i Hermani nastup u Bukureštu trebao je poslužiti i kao uvertira za nastupe u Moskvi, koja je trebala biti domaćin seniorskog Europskog prvenstva. Odlazak u Rusiju bio je prvobitno predviđen za travanj, potom je sve prebačeno na sredinu lipnja, ali i to je na kraju odgođeno. Kao novi termin spominje se listopad. O ostalim natjecanjama nema novina, iz našeg se saveza nitko ne oglašava o tom pitanju - objašnjava trener vukovarskih dizač(ic)a, koji članove pod paskom nije imao dva mjeseca. U to vrijeme ekipa je samonicijativno odrađivala teninge u svojim podrumima, dvorištima, na travnjacima, odnosno na svim dostupnim prostorima, koji su sada ipak zamijenjeni onim adekvatnijim.

- Okupili smo se ponovno u našoj dvorani, ali jasno je da sada dosta toga moramo nadoknaditi. Pripremat ćemo se kao da će se natjecanja i održati. Još uvijek postoje izgledi da se EP za U15 i U17 održi u kolovozu u Latviji, a onaj za U20 trebao bi biti u rujnu u Finskoj. Naravno, očekujemo da će se domaća natjecanja održati u nekom formatu, a primarno je naše reprezentativce spremiti za kontinentalna i svjetska okupljanja, iako je njihovo održavanje i dalje pod upitnikom. No, ako se održe, naši će članovi, kao i uvijek, ponosono braniti ugled kluba i hrvatskog dizanja utega - naglasio je Milan Kordić.
N. Benčina
Kvartet ostao lišen nastupa na juniorskom SP-u, a dvije članice čekaju rasplet oko datuma seniorskog EP-a
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike