Regija
VALPOVAČKA SREDNJA ŠKOLA

Strukovnjacima 10 tisuća dolara iz EU fondacije
Objavljeno 23. svibnja, 2020.
U školi je počelo planiranje i nabava materijala i opreme za dva praktikuma - CNC-a i tokarenja
VALPOVO - Jedan je od prioriteta strateškog razvoja Srednje škole Valpovo ulaganje je u strukovno obrazovanje, podizanje kvalitete nastavnog procesa, uvođenje novih strukovnih kurikula i tehnologija, kao i sustavna edukacija i usavršavanje nastavnika. Budući da su financijska sredstva za opremanje praktikuma i kabineta nedostatna, škola neprestano traži dodatne izvore financiranja prijavama na razne projekte, natječaje ili fondacije. Taj trud ovih im se dana posebno isplatio nakon što im je odobrena stipendija u vrijednosti od čak 10.000 američkih dolara.- Prijavili smo se na natječaj vezan uz promociju strukovnog obrazovanja EU fondacije Gene Haas Foundation (GHF) ugledne tvrtke Haas Automation. Natječaj se raspisuje na godišnjoj razini za stipendije strukovnim školama, pojedincima te studentima iz EU-a. Cilj je fondacije GHF promocija strukovnog obrazovanja, privlačenje mladih ljudi u proizvodno obrazovanje za nove CNC tehnologije, kao i konkurentnost prilikom zapošljavanja - pojašnjava ravnateljica Srednje škole Valpovo, Svjetlana Kalpić, napominjući kako tvrtka ima oznaku kvalitete Centra izvrsnosti i program pod nazivom HTEC za suradnju sa strukovnim školama za obrazovanje u novim CNC tehnologijama te organizira konferencije za nastavnike i učenike u tom području.

- Ova je nagrada iznimna čast i priznanje nastavnicima i učenicima naše škole te rezultat kvalitetnog rada i učenja. Isto tako, nagrada nas je dodatno motivirala i potaknula da ustrajemo na usavršavanju strukovnog obrazovanja i stvaranju kvalitetnih uvjeta za obrazovanje naših učenika jer upravo je to najveća vrijednost ove donacije - pomagati mladim ljudima u njihovu obrazovanju. U dogovoru s članovima aktiva strojarstva i obrade metala počelo je planiranje i nabava potrebnog materijala i opreme za CNC praktikum i praktikum tokarenja - poručuje ravnateljica.

Lidija Aničić
Uručenje odgođeno
- Srednjoj školi Valpovo sretnu je vijest o donaciji od 10.000 dolara priopćio Simon Vanmaekelbergh, predstavnik tvrtke Haas Automation. No, s obzirom na krizu prouzročenu koronavirusom, službenu smo primopredaju morali otkazati, pa smo u međuvremenu fondaciji iz SŠ Valpovo uputili pisane riječi zahvale uz fotografiju s našim učenicima - kaže ravnateljica Kalpić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana