Crna kronika
NAJMLAĐI PROMETNI RECIDIVIST

Dječak (15) već tri puta osuđen zbog vožnje auta
Objavljeno 23. svibnja, 2020.
Petnaestogodišnjaku je privremeno oduzeto vozilo koje mu je na korištenje dala 62-godišnja vlasnica
KAPTOL - Petnaestogodišnji višestruki prometni prekršitelj (!?) uhvaćen je u četvrtak ponovno za upravljačem automobila u Požeškoj ulici u Kaptolu.- Oko 19 sati policajci su tijekom kontrole prometa zatekli 15-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozio osobni automobil Volkswagen, požeških registracija. Budući da je 15-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao te protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi koji će odlučiti o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. Ističemo da je riječ o višestrukom recidivistu koji je od donošenja izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama u više navrata zatečen u činjenju prometnih prekršaja - doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako doznajemo, automobil je dječaku na korištenje dala 62-godišnja žena, pa je i protiv nje podnesen prekršajni nalog jer je svjesno dopustila dječaku da vozi njezino vozilo iako je znala da nema položen vozački ispit. Navodno dječak vozi automobile od svoje 13. godine.

Ovo nije prvi slučaj u Slavoniji i Baranji u kojem su policajci zaustavljali vozila kojima su upravljala djeca. Osječki su policajci, u srpnju 2018. godine, za upravljačem kombija zatekli 13-godišnje dijete koje se vozilo u Višnjevcu. U kombiju, koji nije bio registriran, kao putnik nalazio se 21-godišnjak. U srpnju 2011. policija je u osječkoj Ulici cara Hadrijana zaustavila automobil, a za upravljačem je bio 12-godišnjak. S dječakom je u automobilu bio i njegov 11-godišnji brat. Iz Bilja su se odvezli u Osijek jer im se "jeo sladoled".

Krajem studenog 2013. godine u Petrovcima, nedaleko od Vukovara, zaustavljen je automobil, na kojem su bile tuđe registracijske pločice, a za upravljačem je bio 14-godišnjak.

U travnju 2012. godine policija je ušla u trag lopovu koji je ukrao automobil Kia Pride u Ladimirevcima kod Valpova. Radilo se o o 13-godišnjaku koji je naišao na parkirani automobil s ključevima u kontakt-bravici, sjeo u njega, pokrenuo ga i uputio se prema Belišću i Valpovu. Za vrijeme vožnje uspio je i oštetiti automobil.

Sandra Lacić
OSMI PUT BARANJAC PIJAN VOZIO BICIKL
U četvrtak u 11.25 sati policajci su zaustavili 35-godišnjeg mještanina koji je biciklom upravljao pod utjecajem 1,36 promila alkohola u krvi. Belomanastirac je unatrag tri godine osam puta zatečen u prometu kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola. Istoga dana, u Osječko-baranjskoj županiji, u prometu su zaustavljena tri pijana vozača, uz biciklista, uhvaćeni su i po jedan vozač automobila i mopeda. Kao i brojnih prošlih, policija i tijekom ovog vikenda provodi akciju u cilju suzbijanja prekršaja koji su uzročnici prometnih nesreća, a posebice tzv. četiri ubojice u prometu, odnosno nepropisna i neprilagođena brzina, alkohol i droge, nekorištenje sigurnosnog pojasa i distrakcija - nepropisno korištenje mobitela i drugih uređaja.
Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana