Tehno
FUNKCIONALNOST

Viber uvodi nove grupne videopozive
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za sigurnu i besplatnu komunikaciju, najavio je skorašnje predstavljanje nove funkcionalnosti – grupnih videopoziva za do 20 osoba s neograničenim trajanjem. Potaknuti velikim uspjehom grupnih glasovnih poziva, u Viberu su app odlučili dodatno obogatiti grupnim videopozivima, idealnim rješenjem za sve veću potrebu za videopozivima koji zamjenjuju sastanke uživo, bilo s obitelji i prijateljima ili poslovnim kolegama.

Zbog pridržavanja socijalne distance i postupnog privikavanja na nove obrasce ponašanja, ljudi traže i nove načine grupnog okupljanja. Majstori chefovi koji drže tečajeve kuhanja, instruktori joge koji polaznike uče pravilnom disanju, svi koji imaju potrebu istovremeno vizualno komunicirati s više osoba trebaju i platformu za to. S Viberovim grupnim videopozivima sve su te aktivnosti izvedive preko samog appa, uz mogućnosti poput dijeljenja ekrana i videoemitiranja za mobilne i desktop uređaje. Grupni videopozivi savršen su dodatak ostalim Viberovim funkcionalnostima uključujući grupne chatove do 250 osoba i grupne glasovne pozive do 20 osoba.

Pokretanje grupnog videopoziva radi se klikom na novi videogumb na vrhu ekrana ili jednostavno dodajte još osoba u već pokrenuti videopoziv. Uživajte u razgovoru s obitelji i prijateljima koje možda nemate priliku vidjeti uživo.

Grupni videopozivi pravo su rješenje i za obraćanje grupi sudionika i za njihovu međusobnu komunikaciju. Korisnici također mogu izabrati jednog sudionika i njegov ili njezin video prikvačiti na svoj ekran tijekom poziva. Video će biti prikvačen samo za njih. Korisnici tijekom poziva mogu isključiti svoj mikrofon ili kameru, kao i vidjeti jesu li to učinili i drugi sudionici. M.R.
Pokretanje grupnog videopoziva radi se klikom na novi videogumb na vrhu ekrana
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike