TvObzor
NOVA SERIJA “VELIKA” NA HBO GO-U

S Elle Fanning i Nicholasom Houltom u glavnim ulogama
Objavljeno 22. svibnja, 2020.

Nova serija Velika (The Great), satirična drama koja prati uspon Katarine Velike, premijerno je 16. svibnja prikazana na HBO GO-u, kada u u ponudu istodobno došle sve epizode. Serija se prikazuje i na HBO kanalu utorkom u 20 sati.

Scenarist Tony McNamara, koji je bio nominiran za Oscara za film Miljenica, autor je ove antipovijesne vožnje Rusijom 18. stoljeća koja krši sva žanrovska pravila. Velika prati uspon Katarine Velike (Elle Fanning) od autsajderice do carice s najduljom vladavinom u povijesti Rusije. Prva je sezona fiktivna, zabavna i anakronična priča o idealističkoj, romantičnoj mladoj djevojci koja stiže u Rusiju zbog dogovorenog braka s carem Petrom. Nada se ljubavi i suncu, a umjesto toga zatječe opasan, izopačen, zaostao svijet koji je odlučna promijeniti. Sve što treba učiniti jest ubiti muža, pobijediti crkvu, zbuniti vojnike i pridobiti sudstvo. Ovo je jedna vrlo moderna priča o prošlosti koja obuhvaća mnoge uloge koje je igrala tijekom života - kao ljubavnica, učiteljica, vladarica, prijateljica i borac...

U glavnim ulogama su Elle Fanning i Nicholas Hoult, kao i Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian de Souza, Bayo Gbadamosi i Belinda Bromilow. N.Vek.
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike