Regija
USKORO RASPRAVA O OSNIVANJU USTANOVE ZA UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA

Rob: Neće biti potreban dodatni novac
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
BELI MANASTIR

Odluka o osnivanju ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Belog Manastira trebala je biti jedna od važnijih točaka jučerašnje sjednice Gradskog vijeća. Zbog nje je reagirao i GO SDP-a, čiji je predsjednik Marko Bogatić na konferenciji za medije održanoj uoči sjednice Gradskog vijeća ustvrdio kako je "riječ o jednoj u nizu štetnih odluka" gradonačelnika Tomislava Roba (HDZ). Nazvao ju je "nepotrebnom", a tvrdnju obrazložio mišljenjem kako je taj posao mogao biti povjeren jednoj od postojećih gradskih ustanova odnosno tvrtki, a što bi, kako je rekao, bilo mnogo racionalnije i jeftinije za porezne obveznike. "Ni u jednom zakonu ne piše da se mora osnovati ova ustanova. Njoj je cilj isključivo zapošljavanje podobnih", zaključio je, dodavši kako se s ovakvom odlukom ne slaže ni dio HDZ-ovih vijećnika te da prijedlog nije prošao na prekjučerašnjoj sjednici Odbora za društvenu djelatnost.

Točka je, međutim, povučena s dnevnog reda jučerašnje sjednice Vijeća, ali, objasnio je gradonačelnik Rob, ne stoga što je odustao od odluke.

- Točka je povučena s dnevnog reda isključivo stoga što postoje određene nepoznanice, kako kod oporbe, tako i kod HDZ-ovih vijećnika. Procedura je bila brza, materijali nisu bilo dovoljno prezentirani i sigurno je da će vijećnici o prijedlogu odluke raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća - rekao je Rob, dodajući kako će i dalje potencirati osnivanje ustanove. Demantira eventualno političko zapošljavanje podobnih na čelo buduće ustanove, dodajući kako je unutar gradskih poduzetničkih agencija planirano restrukturiranje, što znači - isti financijski iznos.

- Ustanova bi trebala upravljati budućim gradskim bazenima, gradskim sportskim parkom, čiji je projekt gradnje na evaluaciji u SAFU-u, kuglanom u sklopu PEER centra, našim udjelom u sportskoj dvorani i budućim objektima. Cilj nam je sve ih ujediniti u ustanovu kako bi se lakše i transparentnije plasirao novac - istaknuo je Rob, dodavši kako je svima jasno da će spomenuti objekti sigurno biti na trošku Grada budući da će morati biti održavani, a osnivanjem ustanove jasno će biti definirana osoba koja će njima upravljati. Podsjetio je i na dobra iskustva koja neki gradovi imaju s ovakvim ustanovama.

Vijećnici su na sjednici Gradskog vijeća, između ostalog, raspravljali o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna, otpisu približno 150.000 (nenaplativih) kuna za najam stanova u gradskom vlasništvu, korištenju poslovnih prostora PEER centra, prošlogodišnjem financijskom poslovanju gradskih ustanova... Ivica Getto
Rebalans proračuna
‘’Kao i cijela RH, i mi smo pogođeni pandemijom. Na svu sreću, zaraženih nismo imali, ali će se kriza sigurno odraziti na proračunske prihode. O rebalansu proračuna riječi će biti već na idućoj sjednici Vijeća’’, rekao je Rob, dodavši da će proračun biti manji za 5 - 6 milijuna kuna. Dio novca uspjet će plasirati udrugama, a smanjen će biti iznos za manifestacije.
Možda ste propustili...

BIVŠI GRADONAČELNIK ZORAN VINKOVIĆ

Proziva za prodaju šatora “Univerzala”

NAJVEĆI PROJEKT VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Grad Virovitica bit će potpuno opremljen sustavom odvodnje

RAZDVAJANJE OTPADA U VINKOVCIMA

Stiže 9200 kanti za plastiku i biootpad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOBI GORANA POPOVIĆA

Rezbarenje lubenica traži puno strpljenja

2

PROJEKT ‘’VRATA SPAČVANSKOG BAZENA’’

Na Otočkim Virovima nabavljen električni brod za prijevoz turista

3

SLAVONIJA I BARANJA

Raskoš života u dvorcima