Osijek
RIJEKA LJUBAVI

1000 paketa života za potrebite
Objavljeno 21. svibnja, 2020.
Rijeka ljubavi ipak je uspjela namaknuti i za svibanj hrane dovoljno da se napuni tisuću paketa života, za približno 3500 građana u potrebi. Podjela, najavljuje predsjednica Štefica Čučak, počinje 25. svibnja, u ponedjeljak, od 10 sati.

- Naglašavamo da ćemo dijeliti brojeve, i to tako da svaki sat podijelimo pakete za 50 korisnika, a to znači da će podjela biti od 10 sati za 50 obitelji, nakon toga za sljedećih 50 obitelji, od 11 sati, te od 12 sati za sljedećih 50 obitelji. Podjela se na jednak način nastavlja u sljedeće dane i podsjećamo korisnike da drže razmak. Podijelit ćemo i 150 dječjih paketa, donaciju prijatelja i donatora iz Slatine, a svaka obitelj dobit će jedan paket bez obzira na broj djece, dok traju zalihe. Svaka donacija koja dolazi biti će odmah ukomponirana u podjelu, a pakete ćemo starim, bolesnim i invalidnim korisnicima u domovima voziti 25. i 26. svibnja. Zahvaljujući humanim, socijalno osjetljivim ljudima, velika plemenita srca, humanitarna udruga Rijeka ljubavi uspjela je osigurati ovoliki broj paketa, što ni jedna druga udruga nije uspjela. Ujedno smo jedina udruga u Hrvatskoj koja se je bez prestanka i u vrijeme epidemije svakodnevno brinula o svojim korisnicima kako nitko ne bi bio gladan - kaže Čučak.

Zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede i donatorima uspjeli su, napominje Štefica Čučak, ostvariti cilj - da se 139 tona hrane vrijedne 919.000 kuna ne baci i da dođe do potrebitih. Čučak zahvaljuje: tvrtki Žito za brašno, ulje, šećer i jaja, Osječko-baranjskoj županiji na potpori, LC-u Mursa za raznoliku donaciju, od brašna do mlijeka i tijesta, Kanaanu iz Donjeg Miholjca na donaciji šlepera čipsa, donatoru E.K. iz Zagreba na hrenovkama, Konzumu plus d.o.o., SPAR-u Hrvatska, Dukatu Zagreb, Meggleu, Zdenka - mliječnoj industriji, čiji je sir Ministarstvo poljoprivrede poslalo kao mjeru otkupa, Euro-milku, od kojeg je namirnice otkupilo isto ministarstvo, javnoj bilježnici Lidiji Perić te sugrađanima i anonimnim donatorima.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike