Regija
URUČENE ŽUPANIJSKE NAGRADE

Mariji Bajt nagrada za životno djelo
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
POŽEGA - Zbog pandemije koronavirusa Požeško-slavonska županija nije obilježila svoj dan, otkazane su sve svečanosti, osim uručivanja županijskih nagrada zaslužnim pojedincima i tvrtkama. Nagrada za životno djelo uručena je Mariji Bajt za višegodišnji rad i rezultate značajne za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine županije, zbog promicanja kulturnih vrijednosti i pružanja uzora mladim naraštajima o tome kako se treba boriti u stvaranju budućnosti hrvatskog društva. Godišnja nagrada uručena je dr. sc. Hrvoju Potrebici, prof. i znanstveniku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Mariju Kalanu i Mariju Bošnjaku, članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, volonterskim provoditeljima projekta "Sat istine", nastalog kao dopuna nastave zavičajne povijesti stvaranja i obrane RH za učenike osmih razreda svih škola Požeško-slavonske županije, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, KUD-u Orljava iz Pleternice i Kutjevu d.d. iz Kutjeva. Povelje zahvalnosti primili su Borislav Černi iz Pakraca, Hrvatske željeznice Putnički prijevoz i Dražen Divjak iz tvrtke Arriva.

- Svatko od nas, na svoj način i u okviru svojih djelatnosti, pridonosio je rastu i razvoju županije. Svim nagrađenima zajednička je želja rast i razvoj našeg zavičaja i širenje znanja u kulturnoj, prosvjetnoj, zdravstvenoj, poljoprivrednoj i gospodarskoj djelatnosti na dobrobit naših sugrađana - zahvalila je Marija Bajt u ime svih dobitnika. B.S.T.
HRVATSKIM JEZIKOM OD 1847. GODINE
U ime vijećnika Županijske skupštine i svoje osobno svim je dobitnicima nagrada čestitala predsjednica Skupštine Josipa Miličević. Nagrađenima se čestitkom obratio i Alojz Tomašević, podsjetivši na povijest i vrijeme 810 godina nazad, rekavši, uz ostalo: “O našoj županiji puno toga se može iščitati kroz povijest, kroz djela ljudi koji su sebe upisali u njeno stvaranje, a upravo u ovoj vijećnici 1847. godine prvi je put na Skupštini odlučeno kako će se govoriti hrvatskim jezikom“.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike