Mozaik
NOVI FILM REDATELJA SPIKEA LEEJA

Objavljen trailer za “Da 5 Bloods”
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Nakon što je za film "BlacKkKlansman" iz 2018. godine osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij, kultni američki redatelj Spike Lee idućeg mjeseca vraća se s njegovim nasljednikom, filmom "Da 5 Bloods", koji je ovih dana dobio i svoj prvi epski trailer, prenosi internetski magazin Consequence of Sound.

Trailer za film "Da 5 Bloods" popraćen sjajnom pjesmom "Time Has Come Today" u izvedbi psihodeličnog soul benda The Chambers Brothers, donosi nam prve kadrove iz ratne drame čija radnja prati četiri Afroamerikanca, veterana Vijetnamskog rata, u borbi protiv ljudi i prirode nakon što se poslije mnogo godina vrate u Vijetnam kako bi pronašli ostatke svojeg poginulog vođe, ali i blago koje im je on pomogao sakriti. Svoju će premijeru film "Da 5 Bloods" doživjeti na Netflixu u petak, 12. lipnja. Glumačku ekipu predvode Chadwick Boseman, Delroy Lindo, Jonathan Majors, Paul Walter i Jean Reno.

Uz režiju, legendarni filmaš Spike Lee ("Do the Right Thing", "Malcolm X", "25th Hour") potpisuje i scenarij za ovaj film, na kojem su uz njega radili još i Danny Bilson, Paul De Meo, Matthew Billingsly i Kevin Willmott.
D. Miklić
Najčitanije iz rubrike