Regija
DVD VOĆIN SPREMNO ČEKA DONACIJU

Uredili vatrogasni dom i izgradili spremište za vozila koja stižu iz Tirola
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
VOĆIN


Već nekoliko godina iz austrijskog Tirola našim vatrogascima stižu donacije - različita vatrogasna i osobna vozila. Donaciju očekuje i DVD Voćin pa je Općina Voćin uskočila u pomoć svojim vatrogascima financijskim sredstvima kojima je uređen vatrogasni dom i napravljeno novo spremište za vatrogasna vozila.


– Naš vatrogasni dom dobio je novu fasadu, radovi su dobro odrađeni i sada naš dom izgleda mnogo ljepše. Izgrađene su i dvije nove garaže pa je tako, uz već postojeće, zaokružena cjelina na korist naših vatrogasaca – kazao je općinski načelnik Predrag Filić.


Zapovjednik DVD-a Voćin Zdravko Ojkić ističe da je uz pomoć Općine sagrađeno novo spremište od približno 110 četvornih metara jer dosadašnje nije bilo adekvatno za vozila koja će dobiti iz Tirola.
– Vatrogasna vozila iz Tirola trebala su nam već stići, ali zbog situacije vezane uz pandemiju koronavirusa nismo mogli otići po njih. Uz izgradnju spremišta, obijali smo i uredili fasadu vatrogasnog doma, a još nas čeka bojenje zidova unutar novih spremišta, gdje je postavljena nova stolarija i nova motorna automatska vrata. U realizaciji cijelog projekta financijski nam je pomogla Općina, dio posla odradili su radnim akcijama naši vatrogasci, dok su drugi odrađivale firme – rekao je vatrogasni zapovjednik DVD-a Voćin Zdravko Ojkić. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike