Mozaik
OSJEČANIN DAMIR MIHALIČKA PROVOZAO SE BICIKLOM PO DRAVI

Volim bicikl i Dravu, a sa shuttle bike kitom uspio sam spojiti te dvije ljubavi
Objavljeno 19. svibnja, 2020.

Bio je dovoljan samo jedan pogled na fotografije Gorana Nikolaševića da bi se otkrilo tko je Osječanin koji se na vodu spustio - biciklom! Nakon što su ga viđali na rolama, uz komentare da bolje zna rolati nego hodati, a potom i na genijalnom, jedinstvenom ležećem biciklu, bilo je sasvim logično da je biciklist na vodi nitko drugi nego Osječanin Damir Mihalička. U razgovoru za Glas Slavonije otkrio nam je što ga je ponukalo da kupi shuttle bike kit.

- Kupio sam ga preko oglasa i to zato što jako volim voziti bicikl, no jako volim i Dravu. I da se ne bih uvijek klasično vozio biciklom, palo mi je na pamet povoljno kupiti shuttle bike kit, koji lako sastavim i rastavim, a mogu ga voziti i po betonu i po vodi - kaže nam Mihalička, priznajući da je tu spravu, idealnu za avanturistički turizam, sada iskušao prvi put. Točnije, probno se, kaže, odvezao do Pampasa, gdje ga je i uhvatila Nikolaševićeva kamera, a već sljedeće subote, otkriva, otići će svojim novim biciklom do Belišća.

- Nabavio sam ga i stoga što nema teorije da bih shuttle bike kit vozio uzvodno. Ovako se lijepo dovezem klasičnim biciklom kamo hoću, napušem bike i spustim se Dravom. Ne mogu opisati koji je to osjećaj, posebno meni koji sam oduvijek volio Dravu. Razmišljao sam ja i o čamcu, no onda moram razmišljati o vezu, motoru, benzinu i što ja znam o čemu sve ne. Isto je i s kajakom, do kojeg opet moram doći autom, sam ili moljakati nekoga da me doveze. Ne smijem zaboraviti reći i da ne bih vozio bicikl na +40 stupnjeva, nema teorije! Tako da je ovo zapravo idealna stvar - sastavim ga, vozim se, rastavim, stavim u bisage i opet bicikliram - oduševljeno priča Mihalička, za kojeg vjerujemo da je jedini Osječanin, bar za sada, koji se upustio u ovu avanturu. Kroza smijeh kaže kako će sam sebi zabraniti kupnju preko oglasa, jer tko zna što će mu još pasti na pamet.

- Nije ti to nikakav problem, samo sjedneš, zakvačiš bicikl i voziš se. Kad više ne želiš, staviš shuttle bike kit u bisage i furaš dalje - priča Mihalička, kojeg ćemo ovoga ljeta često viđati na Dravi na njegovu najnovijem četverokotačnom ljubimcu, na napuhavanje. Ako nije ondje, možemo biti sigurni da će se ležeći provozati ulicama, odnosno projuriti na rolama. Jer takav je Mihalička - originalan, jedinstven i iznimno maštovit sportski tip, koji je najnovijom idejom nadmašio sve dosadašnje načine rekreacije. M. Mihelić
Ljudi bi pomislili da je to sam “sklepao”, ali nije. Mihalička je, i to povoljno, kupio gotov shuttle
Najčitanije iz rubrike