Novosti
ĐURO ĐAKOVIĆ MONTAŽA O GRADILIŠTU U ŠVEDSKOJ

Povratak radnika sljedećeg tjedna
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Povratak 20 od 26 radnika Đuro Đaković Montaže u Hrvatsku s gradilišta u Švedskoj očekuje se sljedećeg tjedna, a u toj zemlji ostaje šest radnika, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.


Kako je u petak rekao Bošnjaković, u Švedskoj ostaju četiri radnika koja imaju simptome koji upozoravaju na moguću zarazu koronavirusom i dva radnika u slučaju da im pomognu. Gradilište spalionice smeća na kojoj su radnici Đure Đaković Montaže radili zatvara se 19. ili 20. svibnja.


"U stalnom smo kontaktu s njihovim poslodavcem. Tvrtka je osigurala pet kombija kojima bi se ta skupina od 20 radnika trebala vratiti u Hrvatsku. U kombijima će radnici biti raspoređeni u skupinama kako su i inače dijelili sobe u Švedskoj", kaže Bošnjaković. Uz koordinaciju s poslodavcem oko povratka radnika iz Švedske, Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije provodi i pripreme za prihvat skupine u Hrvatskoj. "Svi radnici koji su ostali na Montažinu gradilištu su iz Brodsko-posavske županije. Nakon povratka u cilju sprečavanja širenja zaraze bit će im izdano epidemiološko rješenje o samoizolaciji. Kako bi izbjegli prenošenje virusa na ukućane, bit će smješteni u karantenski objekt. Svi će biti testirani i u karanteni 14 dana", rekao je Bošnjaković.


U Hrvatsku se već vratila jedna skupina od 20 radnika s Montažina gradilišta u Švedskoj. Za njih devet zasad je potvrđeno da su pozitivni na koronavirus, a zaraza je potvrđena i kod šest članova njihovih obitelji.
Ta je skupina je u Hrvatsku stigla zrakoplovom iz Frankfurta. Na letu je bilo i drugih putnika i nije bilo moguće utvrditi izvor njihove zaraze. Kada je riječ o pridržavanju epidemioloških mjera u tom zrakoplovu, Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao je kako je to pitanje za kompaniju jer su epidemiolozi dali precizne upute koje su prije toga iskomunicirali s prijevoznikom, no HZJZ nije nadzorno tijelo koje kontrolira je li se netko pridržavao uputa. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

PRISEGNULA GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA:

Dokazat ću da u DORH građani mogu imati povjerenje

DIP IZDAO PRVE UPUTE - PRIJAVE OD 3. DO 16. LIPNJA

Zaprimanje kandidature uz mjere zaštite

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

30. GODIŠNJICA KONSTITUIRANJA PRVOG DEMOKRATSKOG I VIŠESTRANAČKOG SABORA

Nakon gotovo dva desetljeća, Dan državnosti opet se slavi 30. svibnja

2

PREDSJEDNIK REPUBLIKE ZORAN MILANOVIĆ

Ne bojkotiram obilježavanje Dana državnosti, to je predizborni skup

3

MIROSLAV ŠKORO I IVAN PENAVA DOGOVORILI SURADNJU

Penava će nositi listu Domovinskog pokreta