Regija
DAN OTVORENIH VRATA JVP-A SLATINA

Vatrogasci mogu biti cijele obitelji
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
SLATINA - Kako bi se u svakodnevnom životu naglasila važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, UN je svojom rezolucijom 1993. godine odredio 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Sve obitelji pozvane su da toga dana proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav zajedničkim aktivnostima.Obilježavajući ovogodišnji Međunarodni dan obitelji vatrogasci u Slatini danas će održati Dan otvorenih vrata. Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije pripremila je za sve članove obitelji (tate, mame i djecu od šest mjeseci do 18 godina) pregršt aktivnosti u kojima će se moći okušati kao vatrogasci, a koje će trajati od 10 do 20 sati. Jedna od najvažnijih susret je s vatrogasnim avionom – pravim kanaderom, u kojem će djeca moći letjeti. Vožnja i prizemljivanje u pravom vatrogasnom avionu bit će nezaboravni doživljaj.

Među pripremljenim aktivnostima još su skakanje u uskočni jastuk (za one malo odvažnije) s prvog, drugog ili trećeg kata, pogled na cijeli grad iz košare vatrogasnim ljestvama podignute na visinu od 30 metara, gađanje mete mlazom vode iz vatrogasnog aparata, vožnja male djece u vatrogasnim kolicima koja gura dabar Virko, pokušaj gašenja prave vatre ručnim aparatima te ulazak u zadimljeni prostor (s umjetnim dimom) i pretraga prostora. Oni koji u tom prostoru pronađu osobu dobivaju prigodnu nagradu. Za sve sudionike vatrogasci su pripremili sokove i grickalice.

Sve aktivnosti održat će se u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje su još uvijek na snazi, pa će se voditi briga o razmaku, dezinfekciji ruku, zaštiti lica i broju okupljenih na istom mjestu. Na ulazu u prostor Javne vatrogasne postrojbe Slatina mjerit će se temperatura tijela specijalnom termokamerom JVP-a.

Sudjelovanje u svim tim aktivnostima besplatno je, a vatrogasci se raduju što će na svoj način pridonijeti obilježavanju Međunarodnog dana obitelji i omogućiti posjetiteljima da makar nakratko osjete veliko značenje njihove plemenite službe.
P. Žarković
Skakat će se na jastuk, dizati u košari vatrogasnim ljestvama na 30 metara, gađati metu mlazom vode...
Možda ste propustili...

U VUKOVARU ODRŽANA KOORDINACIJA ŽUPANA, GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA

Novcem za prijevoz učenika žele pomoći prijevoznicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKO VIJEĆE SLATINE

Jednoglasno prihvaćeno korištenje buduće sortirnice otpada u Virovitici

2

KOD SREDIŠNJEG KRIŽA NA GRADSKOM GROBLJU U ĐAKOVU

Vijenci i sviječe za Dan državnosti

3

DAN DRŽAVNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA VINKOVACA

Odana počast braniteljima i u Vinkovcima