Osijek
GRAD DONIRAO AMPULE ZA PSE U AZILU

Građani ponovno mogu šetati pse, od 10 do 18 sati
Objavljeno 14. svibnja, 2020.
Čim su mu se djelatnici iz Skloništa za pse u Nemetinu požalili na probleme s krpeljima, gradonačelnik Ivan Vrkić odlučio je donirati ampule za pse, i to u vrijednosti od 5000 kuna. Ivana Crnoja iz Udruge Pobjede ističe da je donacija dostatna za tretiranje svih 180 pasa tijekom jednoga mjeseca.

- Nije ovo prvi put da je gradonačelnik Vrkić pokazao empatiju prema napuštenim psima. Ovo nam puno znači, kao i činjenica da Grad kroz Udrugu Pobjede osigurava čipiranje, cijepljenje i kastraciju za svakog udomljenoga psa iz Azila – naglašava Crnoja, pozivajući stoga građane da se odazovu na poziv za udomljavanje pasa.

Dobra je vijest i da je nakon stanke zbog pandemije Covid-19 Azil ponovno otvoren svaki dan za posjetitelje, i to u vremenu od 10 do 18 sati. U navedenom vremenu, kaže Crnoja, građani mogu šetati pse i biti sigurni da su povoci dezinficirani, uz obvezu dezinfekcije ruku posjetitelja i na ulazu u Azil. Ne treba zaboraviti, dodaje, da udomljavanjem jednoga psa građani spašavaju dva pseća života, jer dok jedan pas ne iziđe iz Azila, drugi u njega ne može ući. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI REŽIM RADA TRŽNICA

Na praznik ne rade, a sljedeći dan na Autopiju

2

OBOLJELIMA OD MULTIPLE SKLEROZE 1,4 MILIJUNA KN

“Do dijagnoze sam čak šest godina lutala po pretragama”

3

SENAT SVEUČILIŠTA DONIO DVIJE VAŽNE ODLUKE VEZANE UZ STATUSNE PROMJENE

Najesen kreće Kineziološki fakultet