Kultura
LADO ELECTRO LEGENDARNOJ PJEVAČICI MEĐIMURSKIH PJESAMA

Singl i spot posvetili Elizabeti Toplek
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
Ansambl LADO i dvojac HR Electro vraćaju se na glazbenu scenu novim spotom za pjesmu Dolinom se… (Song for Elizabeth) s albuma 2.0 Memorabilium nastalim u sklopu projekta LADO Electro.


- Inspiracija za obradu pjesme bila je Elizabeta Toplek, poznatija pod nadimkom Teta Liza, koja je prepoznatljivim glasom i emotivnom interpretacijom pjevala ovu pjesmu, kao i stotine drugih pjesama iz svoga Međimurja - rekao je Boris Harfman, solist Ansambla LADO, koji je, uz Hrvoja Crnića Boxera, autor albuma.


Elizabeta Toplek bila je pjevačica međimurskih narodnih pjesama, u izvornom obliku znanih pod nazivom međimurska popevka. Album snimljen u suradnji s Ansamblom LADO Teta Liza i LADO iz 2007. dobio je tri Porina: za najbolji album folklorne glazbe, najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe. Preminula je 2017.


U pjesmi do izražaja dolazi emotivna vokalna izvedba Ladove solistice Vlatke Hlišć.
- LADO ovim projektom tradicijsku glazbu predstavlja na posve drukčiji način. Želja nam je aktivnije uključiti LADO u suvremenu kulturnu, klupsku i alternativnu glazbenu scenu. Nadamo se da će publika ubrzo moći uživati u live izvedbama LADO Electra - rekao je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj LADA. N.Vek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana