TvObzor

Eurovizija: Europe Shine a Light
Objavljeno 15. svibnja, 2020.
Hrvatska radiotelevizija u subotu, 16. svibnja u 21 sat na Prvom programu izravno prenosi posebnu emisiju Eurovizija: Europe shine a light. Naime, umjesto finala Izbora za pjesmu Eurovizije, gledat ćemo, uživo iz Nizozemske, zamjenski dvosati show kojim će se predstaviti svi nesuđeni natjecatelji ovogodišnjeg otkazanog natjecanja Eurosonga, pa tako i hrvatski predstavnik – Damir Kedžo. Show nudi jedinstven sadržaj za sve zemlje koje su trebale sudjelovati na Eurosongu 2021., njih 41. Cilj emisije je odati počast, inspirirati i povezati cijelu Europu i Australiju, u želji da se svim ljudima pruži nada i osjećaj povezanosti.


Osim 41 umjetnika koji će biti predstavljeni, vidjet ćemo i neke bivše pobjednike, zajedničku pjesmu koju će izvesti svi natjecatelji i trenutke inspiracije u međusobnim intervjuima u kojima ćemo otkriti kako se glazbenici snalaze u ovim vremenima... Voditelji su Chantal Janzen, Edsilia Rombley i Jan Smit, a urednica prijenosa Uršula Tolj.


O tom jedinstvenom projektu oglasio se i Damir Kedžo:


- Otkazivanje Eurovizije bilo je neizbježno u situaciji u kojoj smo se našli kao civilizacija. Cijeli svijet je u karanteni i nema javnih okupljanja. Naravno da je meni, mom timu i kompletnoj delegaciji žao što Europa i svijet nisu čuli Divlji vjetre na velikoj pozornici u Rotterdamu u punom sjaju. Ali sve je to život i iz njega treba uvijek uzeti onu bolju stranu.


Naime, u priprema za taj show naš pobjednik Dore svaki je dan u karanteni snimao svoje dionice, davao brojne intervjue i komunicirao s jako puno medija diljem svijeta i Europe. Tako su Damira željeli upoznati mediji od Australije, Italije, Turske, Španjolske, Ukrajine, Srbije, pa sve do slavnog BBC newsa, u čijem dokumentarcu je sudjelovao i naš predstavnik.


Osim toga, i najutjecajniji eurovizijski blog Wiwibloggs, od čijeg mišljenja i reakcija svake godine strepe milijuni fanova diljem svijeta, oduševljen je našim predstavnikom, kojeg su nakon intervjua u pisanoj formi ugostili u live javljanju. A intervjuirala ga je i jedna od najpoznatijih svjetskih blogerica Nikkie de Jager, čiji YouTube kanal NikkieTutorials prati 13 milijuna ljudi.


Snimio je Damir mnogo “virtualnih koncerata”, otpjevao nekoliko ultimativnih covera Eurovizijskih pobjednica i time pokazao svoje iznimne vokalne sposobnosti, odličan engleski jezik, ali i koliki je fan tog najvećeg glazbenog festivala u Europi.


- Cijelo ovo iskustvo je bilo puni krug. Od tuge zbog toga što nećemo ljudima predstaviti sve ono što smo spremali i zbog čega je cijeli tim bio iznimno fokusiran u danima prije otkazivanja - do sreće zbog silnih intervjua i mogućnosti da predstavim svoju zemlju i pjesmu “Divlji vjetre” na načine koje nam samo tehnologija 21. stoljeća može pružiti. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali "Divlji vjetre" online, svim ljudima iz delegacije HRT-a, svima koji su dali srce i dušu u ovih par mjeseci da se za našu glazbu i našu zemlju čuje u najboljem mogućem svjetlu. Moram reći da su me sve silne online obaveze oko Eurosonga držale u radnom pogonu cijelo ovo vrijeme. Pa je i obavezna karantena brže proletjela. Hvala još jednom svima i veselim se budućnosti - naglasio je Damir Kedžo. N.Vek.
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA “NAVY CIS NEW ORLEANS” NA FOX CRIMEU

Kada se pretjerana dekadencija omakne kontroli

FESTIVAL PICNIC GALACTIC NA PARKIRALIŠTU ZRAČNE LUKE “FRANJO TUĐMAN”

Kawasaki 3p za kraj svibnja sprema veliki drive-in koncert

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana