Crna kronika
ISTRAGA TRAGEDIJE

Suvozač iz vozila se utopio
Objavljeno 9. svibnja, 2020.

Vezani članci

TRAGEDIJA NA ILOČKOM PODRUČJU

Poginuo 21-godišnjak iz Bapske

VUKOVAR - Dvadesetjednogodišnji mladić iz Iloka koji je vozio automobil 2. svibnja, oko 2.25 sati u Iloku i sletio u Dunav, ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom. U nesreći je poginuo njegov suvozač i prijatelj iz obližnje Bapske.


Odvjetništvo sumnjiči 21-godišnjaka da je vozio Opel Astru pod utjecajem alkohola te je zbog neprilagođene brzine sletio bočno niz obalu. Automobil se nakon toga nekoliko puta prevrnuo i na kraju zaustavilo na krovu na mjestu gdje je dubina Dunava bila oko metar i pol. Na mjestu nesreće smrtno je stradao 21-godišnjak iz Bapske za kojega je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odbio je prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora 21-godišnjaku iz Iloka zbog opasnosti utjecaja na svjedoke te mu je odredio mjere opreza. Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv tog rješenja.


Podsjetimo, nakon što je automobil sletio u rijeku voda je odmah počela ispunjavati unutrašnjost vozila. Mladi vozač iz Iloka uspio je izići iz automobila, nakon čega je odmah pokušao otvoriti suvozačka vrata i istovremeno počeo glasno dozivati u pomoć. Njegove povike čula su dva mlada Iločanina koji su bili u blizini i odmah, bez razmišljanja, skočili su u Dunav. Mladići su naposljetku uspjeli iz Opel Astre izvući 21-godišnjaka iz Bapske i iznijeti ga na obalu. Nakon nekoliko minuta pristigla je i liječnička ekipa Hitne pomoći Ilok koja je na mjestu događaja odmah počela oživljavati nesretnog mladića. Unatoč velikom naporu liječnik je u 3.23 konstatirao smrt 21-godišnjaka. Opel Astru iz Dunava na betonirani dio teretne luke izvukli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Ilok. Na automobilu su bila vidljiva oštećenja na krovu nastala od udara Astre u tlo. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri