Crna kronika
TRAGEDIJA NA ILOČKOM PODRUČJU

Poginuo 21-godišnjak iz Bapske
Objavljeno 2. svibnja, 2020.

ILOK - Nastavljaju se smrtna stradavanja mladih osoba u prometnim nesrećama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon pogibije 22-godišnjeg mladića iz Privlake, prije devet dana, noćna pijana vožnja u Iloku uz obalu Dunava bila je kobna za 21-godišnjaka iz obližnje Bapske.


Tragedija se zbila u subotu u sitnim noćnim satima u neposrednoj blizini mosta koji povezuje Ilok i Bačku Palanku. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u Iloku je oko 2.25 nerazvrstanom cestom uz Dunav 21-godišnjak iz Iloka pod utjecajem alkohola upravljao Opel Astrom vukovarskih registracijskih oznaka, a pritom je kao suputnika prevozio 21-godišnjaka iz Bapske. Zbog, za sada, neutvrđenih razloga 21-godišnji je vozač skrenuo s ceste te je vozilo sletjelo u Dunav. Automobil se prilikom slijetanja okrenuo na krov, a voda je odmah počela ispunjavati unutrašnjost vozila. Mladi vozač iz Iloka uspio je sam izići iz automobila, nakon čega je odmah pokušao otvoriti suvozačka vrata i istovremeno počeo glasno dozivati u pomoć. Njegove povike čula su dva mlada Iločanina koja su bila u blizini i koja su odmah, bez razmišljanja, skočila u Dunav. Mladići su naposljetku uspjeli iz Opel Astre izvući 21-godišnjaka iz Bapske i odnijeti ga na obalu. Nakon nekoliko minuta pristigla je i liječnička ekipa Hitne pomoći Ilok, koja je odmah, na mjestu događaja, počela oživljavati nesretnog mladića. Unatoč velikom naporu, liječnik je u 3.23 konstatirao smrt 21-godišnjaka. Djelatnici Policijske postaje Ilok potom su osigurali mjesto tragedije, a očevid je počeo u subotu ujutro.

Opel Astru su iz Dunava na betonirani dio teretne luke izvukli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Ilok. Na automobilu su vidljiva oštećenja na krovu, nastala od udara Astre u tlo. Točan uzrok smrti mladića znat će se nakon završetka policijskog očevida.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike