Crna kronika
VOZIO PIJAN I BEZ DOZVOLE

Nakon bijega od policije, motorom se zabio u betonsku šutu
Objavljeno 25. travnja, 2020.
Bez položenog vozačkog ispita i pijan bježao je policajcima u Piškorevcima kod Đakova
PIŠKOREVCI - Još jedan neodgovorni Slavonac pokušao je pobjeći policiji pijan, vozeći bez položenog vozačkog ispita. Pri bijegu je izazvao i prometnu nesreću, no nije stradao. Najnoviji bijeg, kao na filmskom platnu, zbio se u četvrtak, u Piškorevcima.
Iako su policajci u Ulici Matije Gupca u Piškorevcima pokušali zaustaviti motocikl kojim je upravljao 33-godišnjak, on nije stao nego je nastavio vožnju. Policajci su ga pokušali zaustaviti sirenama i rotacijama na službenom vozilu.


- Također, vozač nije prilagodio brzinu kretanja, zbog čega je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad motociklom te se spustio u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom motocikla udario u nasute betonske komade šute, gdje se i zaustavio. Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedopuštena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 promila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.


I prije donošenja novoga zakona o sigurnosti prometa na cestama i većih kazni nego ranije, vozači su bježali policiji, no sada ih, osim straha da ne budu uhvaćeni, brže "potjera" u suprotnom smjeru od policajaca i iznos visokih novčanih kazni. Naime, protiv 33-godišnjaka iz Piškorevaca podnesen je optužni prijedlog, a za prekršaje koje je počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 45.000 kuna, ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje u trajanju od tri mjeseca, i određivanje 13 negativnih prekršajnih bodova.

Dva dana ranije, u utorak, u 11.20 sati, dogodila se ista stvar. U Cerni su policajci vidjeli Opel Astru s nepripadajućim registracijskim pločicama, i iako su ga pokušali zaustaviti i s pomoću plavog rotacijskog svjetla, vozač je pobjegao do obližnjeg makadamskog puta, gdje je i zaustavljen. Utvrđeno je kako je 25-godišnjak iz Šiškovaca upravljao neregistriranim automobilom nepoznatih oznaka, i bez položenog vozačkog ispita. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u Općinski sud Vinkovci, Stalna služba u Županji, radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom utvrđena je sumnja kako je postavio nepripadajuće registracijske pločice koje je naručio preko društvene mreže i stavio ih na svoj automobil. Time je počinio i kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Sandra Lacić
ZATVOR I MORA PLATITI 59.754 KUNE
Općinski sud u Zagrebu 27-godišnjaka je osudio na 14 dana zatvora i novčanu kaznu od 59.754 kuna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, bježanja od policije, i vožnje bez položenog ispita, početkom ožujka. Policajci su ga zaustavili za upravljačem Renault Clia, no kada su došli do njega naglo je startao te se velikom brzinom dao u bijeg. Bježao je zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u nedopuštenom smjeru. Zaustavio je auto na Zagrebačkoj aveniji, izišao i počeo trčeći bježati, no policajci su ga sustigli. Imao je 0.77 promila alkohola u krvi. Sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.
Možda ste propustili...

NA SLATINSKOM PODRUČJU

Dvije provale uoči praznika

KONFUZNO SVJEDOČENJE OSUMNJIČENOG DVOSTRUKOG UBOJICE

Pištolj kojim sam ih ubio kupio sam na pijaci, ali krivnju više ne priznajem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana