Regija
DONACIJA DOMAĆIH PROIZVODA OPG-A STANOVNICIMA ZAGREBA

Slavonci poslali 3,5 tona hrane
Objavljeno 7. travnja, 2020.
VINKOVCI

Vukovarsko-srijemska županija uključila se u humanitarnu akciju za pomoć stanovnicima grada Zagreba stradalima u potresu te je odlučila pomoći u prehrambenim proizvodima poljoprivrednih proizvođača - OPG-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, koji se konzumiraju u vrijeme uskrsnih blagdana. U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Vinkovcima utovaren je kamion s poljoprivrednim proizvodima OPG-ova te je krenuo put Zagreba koji je doživio velike štete nakon nedavnog potresa, a namijenjen je stanovnicima grada u potrebi.

- Cilj je ove humanitarno-gospodarske akcije u Velikom tjednu, pred sam Uskrs, da u novonastaloj situaciji nakon mjera Vlade RH dodatno pomognemo našim OPG-ovima, poljoprivrednicima, ali i najpotrebitijima u našoj županiji i najugroženijim građanima Zagreba stradalima u potresu - rekao je Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan. Prema riječima direktora Agro-klastera d.o.o. Zdenka Podolara, u ovoj pošiljci je oko 3,5 tona domaćih proizvoda sezonskog karaktera, a vrijednost donacije je 200.000 kuna.

- Otkupili smo proizvode od 20-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a riječ je o suhomesnatim proizvodima, jajima, povrću, salati, tjestenini, gljivama, mladom luku te drugim sezonskim proizvodima koji su ujedno i prigodni za Uskrs - rekao je Podolar. M.K.
Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana