Osijek
U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI 96 ZARAŽENIH

Propusnice će dobiti svi kojima one trebaju zbog poljoprivrednih radova
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Sutra će biti otvorene tržnice u Osijeku, Đakovu, Belom Manastiru, Našicama, Belišću i Kneževim vinogradima

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je u utorak kako je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u ponedjeljak obavljeno testiranje 118 uzoraka na koronavirus, od kojih su dva bila pozitivna, a obje su osobe s područja Osijeka, čime se ukupan broj zaraženih na području županije popeo na 96. Tri su osobe u ponedjeljak otpuštene iz osječkog KBC-a, a ukupno ih je do sada ozdravilo 11. Na liječenju u KBC-u trenutno je 30 oboljelih, a četvero ih je u našičkoj bolnici. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba. "Svi su oboljeli pod nadzorom, a svi njihovi kontakti obrađeni te se nadam da neće biti tako ozbiljnih posljedica na zdravlje našeg pučanstva. Ovi brojevi govore da epidemiju strogo držimo pod nadzorom", rekao je epidemiolog, dr. Karlo Kožul. Župan Ivan Anušić istaknuo je zadovoljstvo što je omogućen rad otvorenih dijelova tržnica u Osijeku, Našicama, Valpovu, Belišću, Belom Manastiru, Đakovu i Kneževim Vinogradima te u Donjem Miholjcu. "Drago mi je da je naš prijedlog usvojen na nacionalnoj razini, jer je izuzetno važno održavati balans između sigurnosti i ekonomije te tako održati u životu naše gospodarstvo, OPG-ove i druge poljoprivrednike", rekao je Anušić.


Župan je zahvalio Grupi Žito, koja će u povodu uskrsnih blagdana donirati 6500 paketa nositeljima minimalne zajamčene naknade iz Osječko-baranjske županije.

Načelnik Stožera Goran Ivanović naglasio je kako je upućen zahtjev Nacionalnom stožeru da se sve propusnice na području Osječko-baranjske županije odobravaju po područjima bivših općina Našice, Đakovo, Valpovo, Donji Miholjac, Osijek i Beli Manastir. "Nadam se da će naš zahtjev biti odobren jer bismo na taj način rasteretili Policijsku upravu, a građanima omogućili nabavu onoga što sada ne mogu u malim općinama", rekao je Ivanović. Načelnicima gradskih i općinskih stožera dan je naputak da odobravaju propusnice svim osobama koje ih trebaju zbog obavljanja poljoprivrednih poslova. Stožer je također odobrio da se ribočuvarima i lovočuvarima omogući nesmetan obilazak vodenih i drugih površina u njihovoj nadležnosti.

van Alilović

Najčitanije iz rubrike