Novosti
NE PRIDRŽAVAJU SE SVI MJERA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U Čepinu se održala misa, u Osijeku igrali nogomet
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Iako je velika većina građana ozbiljno shvatila opasnosti koje prijete od Covida-19 još uvijek ima onih koji su prekršili mjere Stožera civilne zaštite. Među njima su i poneki svećenici.


Naime, na području Čepina tamošnja je policija zaprimila dojavu da se u jednoj od crkava održava misa. Policija je u crkvi evidentirala 30-ak osoba koje su bile na misi u povodu Cvjetnice. O utvrđenom kršenju propisanih mjera policija je obavijestila državni inspektorat koji će provesti postupak iz njihove nadležnosti. I u predgrađu Splita svećenik je pozvao vjernike na misu, no okupljene ispred crkve rastjerala je policija. Hrvatska biskupska konferencija još je sredinom ožujka otkazala mise.


Policijska uprava u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije provodi nadzor svih javnih površina tehnologijom snimanja iz zraka pomoću bespilotnih letjelica, odnosno dronova, uz pomoć kojih su u nedjelju poslijepodne na Jugu 2 u Osijeku vidjeli skupinu mladića koji su na malonogometnom igralištu igrali nogomet.
"Brzom intervencijom zemaljskih snaga interventne jedinice policije mladići su evidentirani te im je izdana naredba da se udalje s igrališta", kažu iz policije, i dodaju da su i o ovom kršenju propisanih mjera obavijestili državni inspektorat koji će provesti postupak i najvjerojatnije kazniti mladiće. S.L.
Možda ste propustili...