Crna kronika
BROJ PIJANIH NA CESTAMA NE PADA

S 0,90 promila alkohola zabio se Fordom u stablo
Objavljeno 7. travnja, 2020.
U Osijeku su policajci u subotu zaustavili pijanog vozača automobila iz Solina

Unatoč tomu što je policija "na svakom ćošku", velik broj vozača i dalje vozilima upravlja pod utjecajem alkohola. Jedan takav izazvao je prometnu nesreću u petak oko 22.45 u Prekopakri, u kojoj je lakše ozlijeđen 17-godišnjak. Nesreća se dogodila jer je 39-godišnji vozač Fordom daruvarskih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 0,90 promila. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u kanal te na kraju prednjom stranom vozila udario u orah. Nakon toga Ford se zarotirao i poprečno zaustavio na kolniku. Lakše je ozlijeđen 17-godišnji putnik.

Iste večeri, oko 23 sata, u blizini mjesta Ferovac, policajci su u kontroli prometa zaustavili Volkswagen požeških registracija kojim je upravljao 48-godišnjak s 1,72 promila alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebnu policijsku prostoriju do otrježnjenja.

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom vikenda policija je u prometu zaustavila dva vozača automobila i jednog biciklista koji su imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi. U navedenom vremenu osim prekršaja zbog alkohola evidentirano je još 76 prekršaja, od čega 60 prekoračenja brzine, dva nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upotrebe mobitela u vrijeme upravljanja vozilom, jedan vozač je vozio bez dozvole, dvojica pod zabranom, jedan je odbio alkotestiranje, jedan vozio neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i drugo.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 15.30, u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin iz Solina, bez položenog vozačkog ispita i s 1,66 promila alkohola u krvi. Za navedene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, kada vozač stekne pravo na upravljanje, i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Sandra Lacić
KROZ KLADARE VOZIO AUTO S 2,72 PROMILA ALKOHOLA U KRVI
U Virovitičko-podravskoj županiji prošlog tjedna je zabilježeno 15 prometnih prekršaja. Najviša koncentracija alkohola u organizmu, 2,72 promila, za dana, izmjerena je 31-godišnjem vozaču automobila u mjestu Kladare. Najveća brzina, 102 kilometra na sat, izmjerena je u srijedu u Suhopolju, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 kilometara na sat. Dvije osobe su uhićene, i to jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a druga zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola.

U Brodsko-posavskoj županiji, u Gornjoj Vrbi, u subotu su policajci u 8.40 zaustavili automobil kojim je upravljao 46-godišnjak s 1,83 promila. Alkoholizirani vozač je odmah isključen iz prometa i zadržan u službenim policijskim prostorijama do otrježnjenja te protiv njega policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike