Osijek
KRSTOVA ULICA

Završava se stajalište za školski bus
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Kada epidemija završi te osnovne škole i vrtići ponovno otvore svoja vrata, posebno će ugodno iznenađnje dočekati djecu i roditelje čiji je život vezan u OŠ Ljudevit Gaj i dječji vrtić Jaglenac. Naime, dok sve stoji, duž Krstove ulice ispred spomenutih dviju odgojno-obrazovnih ustanova radnici Unikoma već danima rade punom parom na rekonstrukciji pločnika i gradnji autobusnog stajališta za školski prijevoz.

Riječ je o transformaciji devastirane zelene površine (koja se zimi pretvarala u kaljužu) i uske stare betonske staze u infrastrukturno kvalitetnu prometnicu kakvu Donjograđani zazivaju već godinama.

“Radovi se odnose na rekonstrukciju nogostupa i autobusnog ugibališta za školski autobus u Krstovoj ulici. Počeli su 20. ožujka, nakratko su prekinuti do 30. ožujka, kada je nastavljena rekonstrukcija, a predviđeni je završetak do kraja ovoga tjedna. Radovi se obavljaju prema rješenju Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Osijeka, a konačna vrijednost dobit će se nakon završetka posla. Procjenjujemo da je riječ o iznosu od približno 200.000 kuna”, kažu u Unikomu.

Iz Gradske četvrti Donji grad poručuju pak kako je upravo gradnja stajališta za školski autobus bio jedan od prioriteta četvrti kako u 2019. godini, tako i u 2020. godini. Naime, još je lani za ovaj projekt izdvojen novac za projektnu dokumentaciju.

“Sretni smo i zadovoljni što se konačno radi autobusno ugibalište, projekt u koji smo uložili puno truda. Nismo očekivali usporedno i gradnju novog pločnika, ali svakako taj potez pozdravljamo jer je riječ o dijelu četvrti u kojem svakodnevno mnogo djece ide u školu i iz nje te koji je pristupna točka za ulazak u gradski vrtić. Znamo da je teško bilo što raditi u ovim okolnostima te da će zbog krize brojna ulaganja na području grada vjerojatno biti stopirana, stoga nam činjenica da se u ovo vrijeme realizira za našu zajednicu ovako važan projekt puno znači”, poručuje Frano Barač, čelnik GČ Donji grad. I.Solar
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana