Mozaik
UKAZ PREMIJERKE NOVOG ZELANDA

Šetati smije Uskrsni zeko,
dozvolu dobila i Zubić vila
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Nakon Argentine službenim je dekretom Zubić vili i Uskrsnom zeki omogućeno šetati i Novim Zelandom iako je karantena

Gotovo sve države svijeta izdaju posebne dozvole za kretanje radnika u vrijeme pandemije koronavirusa. Uz radnike, bez kojih ovu krizu ne možemo pobijediti, a na prvom su mjestu medicinski djelatnici, sada su tu službeno i Uskrsni zeko te opet, nakon Argentine - Zubić vila.


- Uskrsni zeko i Zubić vila obavljat će svoje dužnosti na Novom Zelandu i u vrijeme pandemije, premda je cijela zemlja u karanteni - rekla je premijerka Jacinda Ardern obrativši se u ponedjeljak novozelandskim mališanima na konferenciji za novinare. Trenutačno u državi dopuštenje za rad imaju samo tvrtke koje se smatraju ključnima za zdravlje i dobrobit stanovnika u sklopu mjera za suzbijanje širenja COVID-19. Ardern je na konferenciji za novinare kazala da su joj stigla pitanja mnogih uznemirenih mališana koji žele znati mogu li u vrijeme karantene svoj posao i dalje obavljati Uskrsni zeko i Zubić vila.

- Sigurno će vam biti drago kad vam kažem da Uskrsnog zeku i Zubić vilu smatramo ključnim radnicima, no vjerojatno znate da će i oni u ovim trenutcima biti prilično zauzeti u krugu vlastitih obitelji - poručila im je Ahern. Djeci je kazala i da Uskrsni zeko možda neće uspjeti stići do svakog kućanstva, pa im je predložila alternativnu uskrsnu potragu za jajima. "Dakle, ako živite u jednom od domova na čijem je prozoru plišani medo, možete naslikati uskrsno jaje i staviti ga blizu prozora. Tako ćete pomoći djeci iz svojega naselja u njezinoj potrazi za jajima, jer Zeko ove godine možda neće uspjeti stići do svih", kazala je premijerka Novog Zelanda. Hina
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike