Autoglas
ODLIČNA BROJKA

Lexus prodao 250.000 SUV auta u Europi
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Lexusova prodaja hibridnih SUV-ova/crossovera na tlu Starog kontinenta premašila je brojku od 250.000 vozila. Taj zbirni broj dosegnut je na europskom tržištu krajem veljače ove godine, a uključuje ukupnu prodaju hibridnih modela RX, NX i UX od predstavljanja modela RX 400h 2005. godine, prvog luksuznog hibridnog vozila na svijetu. Modeli SUV/crossover sada čine jezgru Lexusove palete modela.

Lexus je bio pionir u automobilskoj industriji usvojivši izvorni koncept luksuznog SUV-a uz pokretanje prodaje originalnog modela RX 1998. godine. Od uvođenja ove pionirske tehnologije, Lexus je predstavljao nove modele i neprekidno poboljšavao performanse svoje hibridne električne tehnologije, najbolje na tržištu. Uz ponudu više vozila i rastuću potražnju kupaca za elektrificiranim pogonskim sklopovima koji nude vrhunsku učinkovitost, ubrzavala se i godišnja prodaja. Kao najduže prisutni model, RX, veliki i luksuzni SUV, čini više od polovine ukupne prodaje hibrida, sa 127.203 vozila. Sada u svojoj četvrtoj generaciji RX ima i posebno privlačnu izvedbu sa sedam sjedala, RX L.

U srednjem segmentu model NX, predstavljen 2014. godine, ostvario je prodaju od 101.137 hibridnih vozila, a najnoviji dodatak paleti, kompaktni crossover UX, ostvario je snažan početak prodaje od svog predstavljanja 2019. godine, s prodajom 22.171 vozila i statusom najprodavanijeg Lexusova modela. M.Bugarić